Tag: karbohidrateve

Si e dëmton trupin tipi 2 i diabetit

15/03/2019

Kur e keni këtë sëmundje, trupi e ka më të vështirë shndërrimin e karbohidrateve të ushqimit në energji. Kjo ndikon që sheqeri të mblidhet në ... Read More

Çfarë janë fibrat dietike dhe përse janë të rëndësishme ato?

10/02/2019

Fibrat dietetike janë një përbërës i karbohidrateve komplekse. Fibrat prodhohen vetëm nga bimët; mishi nuk ka të tilla. Fibrat nuk treten në zorrën e hollë, ... Read More