Tag: kërkime

Gjithësia mund të jetë dy miliardë vjet më e re

13/09/2019

Foto ilustrim: Jeremy Thomas Një hulumtim i fundit bie në kundërshtim me dy kërkime tjera shkencore të këtij viti, që kanë hequr miliona vjet të ... Read More

Kërkime të shumta pasi në qiell u shfaq një objekt misterioz që shndriste

09/09/2019

Në Plymouth të Anglisë, policia është duke bërë kërkime të shumta, pasi në qiell u shfaq një objekt misterioz që shndriste, i cili më pas ... Read More

Shkencëtarët zbulojnë “magjinë” e shegës

21/06/2019

Gjatë viteve janë bërë shumë kërkime shëndetësore për shegët dhe shumë prej tyre janë kundërshtuar. Në vitin 2016, Komisioni Federal i Tregtisë dhe një gjykatë ... Read More

Gjen gjallë nënën 103 vjeçare, pas 61 vitesh kërkime

28/01/2019

Një grua e moshuar ka gjetur nënën e saj 103-vjeçare, pas 61 vitesh kërkime për ta gjetur. 81-vjeçarja, që u rrit në Kirwan House, një ... Read More

KIPRED prezanton shembujt e Suharekës dhe Podujevës kundër ekstremizmit

16/01/2019

Instituti Kosovar për Kërkime dhe Zhvillim të Politikave (KIPRED) organizon tryezën e rrumbullakët në të cilën do të prezantohet Raporti i Politikave “Parandalimi i Radikalizmit ... Read More

Tregime të ndryshme rreth vdekjes së filozofëve – disa janë realisht të çuditshme apo edhe qesharake

07/12/2018

Simon Krishlej, profesor i filozofisë në Shkollën e Re për Kërkime Sociale në Nju Jork, ka shkruar një libër të quajtur ”Libri i Filozofëve të ... Read More

Universitetet e Kosovës paraqiten si pjesë e Serbisë

27/07/2018

Organizata spanjolle për kërkime shkencore, e cila është e lidhur me Ministrinë spanjolle të Arsimit, që prioritet të punë së saj ka rangimin e universiteteve, ... Read More