Tag: kompanitë

Gjithçka e nisën në “garazhe”, sot janë fuqi botërore – historia interesante e 10 kompanive më të mëdha

30/07/2019

Kur mendojmë për kompanitë më të mëdha në botë, zakonisht mendojmë për hapësirat e mëdha të zyrave dhe themeluesit e tyre të pasur. Megjithatë, ajo ... Read More

Apple i ka paguar Samsung-ut gjobë prej 680 milionë dollarë

06/07/2019

Kompanitë po përgatiten të japin shifrat e hollësishme të profiteve më vonë këtë muaj dhe Samsung pritet të ketë rënie për tremujorin e tretë radhazi, ... Read More

WhatsApp do të punojë në telefonat e ri Huawei

13/06/2019

Kompanitë e mëdha amerikane, të tilla si Google dhe Facebook, kanë vendosur të respektojnë ndalimin ndaj Huawei në përputhje me kërkesat e qeverisë amerikane dhe ... Read More

Punët e papërfunduara rrezikojnë fëmijët në kryeqytet

21/04/2019

Prishtina, që nga paslufta vazhdon të ndërtohet pareshtur. Por, kompanitë që merren me ndërtimin e infrastrukturës rrugore jo rrallë herë dinë t’i neglizhojnë punimet duke ... Read More

Kompania që po sfidon Coca-Colan në Zvicër

12/04/2019

Coca-Cola është ndër kompanitë më të fuqishme në botë. Çdo produkt i saj bëhet hit në tërë botën.  Por një kompani në Zvicër ka vendosur ... Read More

Vitin e ardhshëm bota do të humbë 6 trilionë dollarë nga sulmet kibernetike

01/04/2019

Gjatë vitit 2020 kompanitë dhe familjet në mbarë botën mund të pësojnë humbje me vlerë prej 6 trilionë dollarë për shkak të sulmeve kibernetike, deklaroi ... Read More

Me ndryshimin e Ligjit për përkrahje financiare zgjerohet numri i kompanive që do të përfshihen

19/03/2019

19 Mars 2019 / 13:36 Qeveria do të lehtësojë kushtet për kompanitë të cilat dëshirojnë të përfitojnë subvencione nga shteti. Me ndryshimet e Ligjit për ... Read More

Plane detaje urbanistike për vetëm një denar?! (video)

19/03/2019

Kompanitë e planifikimit të angazhuara nga Komunat, hartojnë plane të detajuara urbane për vetëm 1 denar dhe atë për pjesët më tërheqëse dhe më të ... Read More

Twitter ri dizajnon kamerën që të ngjajë sa më shumë me ata të Snapchat (Foto)

14/03/2019

Kur mendoni për kompanitë e rrjeteve sociale dhe kamerat, Twitter nuk është gjëja e parë që iu bie në mend. Sigurisht se ka shumë fotografi ... Read More

Ndihmë shtetërore për kompanitë private

12/03/2019

12 Mars 2019 / 15:31 Ndihma shtetërore në para e dedikuar për kompanitë private në vend nuk duhet të jetë e pafundme. Injeksioni financiar në ... Read More

Galaxy Buds po konsiderohen po aq të mira sa edhe AirPods (Foto)

08/03/2019

Që kur Apple i ka lansuar AirPods, për dy vjet e gjysmë, kompanitë që prodhojnë kufje, po përpiqen t’i kopjojnë. Ende asnjë nuk ka mundur ... Read More

Seria Huawei P30 do të lansohet më 26 mars, sjell një përmirësim të madh në kamerë

19/02/2019

Ndërkohë që kompanitë më të njohura të telefonave po përgatiten të njoftojnë pajisjet e tyre të gjeneratës së ardhshme në Mobile World Congress (MWC) 2019 ... Read More