Tag: Lëkura

Sukrepi, skuqja dhe të kruarit e lëkurës mund të jenë shenjë e kancerit

17/12/2019

Lëkura e skuqur dhe sukrepi mund të jenë shenjë e shumë gjërave, zakonisht të shkaktuara me reagim alergjie ndaj ndonjë produkti kozmetik, ndërsa mund të ... Read More

Sukrepi, skuqja dhe të kruarit e lëkurës mund të jenë shenjë e kancerit. Si të mësoni kur gjendja është serioze

16/12/2019

Lëkura e skuqur dhe sukrepi mund të jenë shenjë e shumë gjërave, zakonisht të shkaktuara me reagim alergjie ndaj ndonjë produkti kozmetik, ndërsa mund të ... Read More

Pesë këshilla që duhet të ndiqni për ti parandaluar rrudhat

13/12/2019

Në fakt, lëkura është “mëkatarja” e parë, që të zbulon moshën që ke. Megjithatë, disa modifikime në mënyrën dhe stilin e jetesës, mund të të ... Read More

Mos e hiqni lëkurën e pulës – doktorët thonë se është e mirë për shëndetin

02/12/2019

Me siguri se shumë persona ju ka thënë se sa e dëmshme për shëndetin është lëkura e pulës.Jo vetëm se ndikon që të shtoni peshë, ... Read More

Cilat janë 5 arsyet përse keni gjithmonë të nxira dhe shenja mavijosjeje në lëkurë

28/09/2019

1.Mosha: Ju mavijoset më lehtësisht lëkura tani se kur ishit të rinj? Është krejtësisht normale. Me kalimin e moshës lëkura fillon të hollohet dhe humbet ... Read More

Përfitimet e shumta shëndetësore të djersitjes

18/08/2019

Lëkura juaj është organi më i gjatë i trupit tuaj, dhe luan rol të rëndësishëm njëjtë sikur organet tjera trupore. Këtu gjeni disa përfitime shëndetësore, ... Read More

Jeni djegur nga dielli? Kështu mund të kuroheni në shtëpi

07/08/2019

Lëkura është delikate dhe bëhet edhe më shumë, sidomos në verë, kur ekspozohet në diell pa mbrojtje, kryesisht në plazh, duke rrezikuar që të dëmtohet ... Read More

Këto janë ushqimet, për të cilat truri juaj ka nevojë

03/07/2019

Sikurse lëkura dhe lukthi, edhe truri ka nevojë për ushqime specifike për t’u “ushqyer”  dhe për të funksionuar në mënyrë efikase.Truri i njeriut mund të ... Read More

Si të pastroheni pa dëmtuar lëkurën?

14/04/2019

Pastrimi i shpeshtë i trupit mund të bëjë që lëkura juaj të thahet. Dushet e shpejta zvogëlojnë kullimin nga “faktori natyral hidratues”, një kombinim i ... Read More

Këto shenja në lëkurë tregojnë se keni probleme serioze me shëndetin

19/03/2019

Lëkura është organi më i madh i trupit tuaj, kështu që nuk është shumë e çuditshme që shumë sëmundje të brendshme mund të shkaktojnë ndryshime ... Read More

Shenjat e urinës

19/03/2019

E dini se lëkura, thonjtë dhe bebja e syrit mund të zbulojnë probleme “të fshehura” të organizmit? Por jo vetëm këto. Edhe ngjyra e urinës ... Read More

Ç’duhet të bëni kur keni lëkurën të thatë?

15/03/2019

Keni lëkurë të thatë? A ju asocion kjo në fjalët: kruajtje, djegie, tendosje apo ndjeshmëri? Lëkura e thatë nuk ndodh vetëm dimrit. Ajo mund të ... Read More