Tag: ligj

Hyn në fuqi ligji për mbrojtjen e fëmijëve

17/07/2020

Që nga sot, fëmijët e Kosovës janë të mbrojtur me ligj. Dokumenti që u dekretua para më shumë se një viti nga presidenti i vendit, ... Read More

Qyteti italian që më parë kishte dënim me vdekje për puthjen në publik

11/03/2020

Më 9 mars të vitit 1562 në Napoli të Italisë, puthja në publik u ndalua me ligj edhe u bë e dënueshme me vdekje. Nëse ... Read More

Zvicra me Ligj kundër homofobisë

10/02/2020

Sipas parashikimeve të Institutit GFS në Bernë, zviceranët miratuan një ligj që ndalon diskriminimin bazuar në orientimin seksual me 62 për qind. Ligji i ri ... Read More

Referendumi, instrument demokratik apo politik?

23/05/2019

Miratimi i një Ligji për referendum në Kosovë është i nevojshëm, sepse një ligj i tillë do ta ndihmonte demokracinë dhe do ta kompletonte edhe më tutje ... Read More

Sa është e vështirë qasja në dokumentet zyrtare?

14/05/2019

Qasja në dokumente zyrtare në Kosovë parashihet me ligj. Por, gazetarët dhe përfaqësuesit e shoqërisë civile, të cilët kanë më së shpeshti kërkesa për qasje ... Read More

Ministria e Shëndetësisë tregon se sa dënime janë shqiptuar gjatë vitit 2018, për shkelësit e ligjit të duhanit

08/05/2019

Janë bërë shtatë vite që kur Kuvendi i Kosovës ka miratuar ligjin e duhanit, ligj ky i cili bën kufizimin dhe ndalimin e pirjes së ... Read More

Personat me handikap, pa kushte për të lëvizur lirshëm

07/04/2019

Alsat 2019-04-07T17:13:19+02:00 Unë dua nesër të thirrem në ligj. Nuk dua mëshirë… Kjo është një ndër kërkesat e personave me handikap. Përveç pakënaqësive që i ... Read More

Vendi i parë në botë që dënon me burg publikimin e përmbajtjeve të dhunshme në rrjetet sociale

04/04/2019

Australia miratoi ditën e sotme një ligj i cili do të ndëshkojë rrjetet social dhe çdo shërbim tjetër hostimi që nuk heq përmbajtjet e dhunshme ... Read More

Në Kosovë i domosdoshëm Ligji për lustrimin e figurave publike

24/03/2019

20 vjet pas përfundimit të luftës në Kosovë, shteti i pavarur ende nuk ka ligj të lustracionit, përmes së cilit edhe do të mund të ... Read More

Hoti: Ligji dhe platforma për dialogun janë dokumente absurde, e vetmja platformë është Kushtetuta

06/03/2019

Shefi i grupit parlamentar të LDK-së, Avdullah Hoti, ka thënë se ligj dhe platformë për dialog është vetëm Kushtetuta. Hoti në një postim në rrjetin ... Read More

Pagat e pjesëtarëve të Policisë së Kosovës sipas Ligjit për Paga (Dokument)

25/02/2019

Pas shumë ankesave lidhur me Ligjin për Paga, ky ligj hyri në fuqi automatikisht, pasi që presidenti Hashim Thaçi nuk ia kthej mbrapa Kuvendit të ... Read More

Në mungesë të ligjit, miratohen rregullore për mbrojtjen e fëmijëve

21/02/2019

Kosova vazhdon të mos ketë Ligj për mbrojtjen e të drejtave të fëmijëve. Projektligji për mbrojtjen e fëmijëve, nga aspekti profesional, sipas zyrtarëve qeveritar, është ... Read More