Tag: mësimi

Zbulohet sekreti se si të jeni më të lumtur në punë

24/04/2019

Gjetja e kohës për t’u përqendruar në përvetësimin e një aftësie të re, mësimi i një programi softuerik apo thjesht të lexoni më gjerësisht për ... Read More

Në një shkollë të Mitrovicës po alivanosen nxënëset, nuk dihen arsyet

19/03/2019

Në Shkollën Ekonomike “Hasan Prishtina” në Mitrovicë, në një klasë është ndërprerë mësimi për një javë. Shkak i ndërprerjes së mësimit ishte alivanosja e vajzave ... Read More

Shkolla “Marija Kiri”, nxënësit e profesorët vazhdojnë bojkotin

08/02/2019

8 Shkurt 2019 / 15:13 Edhe sot nuk u zhvillua mësimi në shkollën e mesme profesionale, “Marija Kiri Skllodovska” në shenjë proteste për emërimin e ... Read More

Sot nis mësimi në të gjithë vendin

04/02/2019

Pas ndërprerjes së grevës nga Sindikatat e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë sot nis mësimi në të gjitha shkollat në vend. Kryetari i Sindikatës ... Read More

Qeveria i përgjigjet SBASHK-ut: Oferta ishte rreth 20 milionë euro, s’ka kapacitete buxhetore për më shumë

22/01/2019

Ka filluar java e dytë e grevës së arsimit dhe ende nuk dihet se kur do të fillojë mësimi në shkollat e Kosovës pasi që ... Read More

Komuna e Hanit të Elezit, Vitisë, e Obiliqit kërkojnë të ndalet greva dhe të nis mësimi nesër

20/01/2019

Pas Junikut, Deçanit edhe Komuna e Hanit të Elezit, Vitisë, e Obiliqit kërkojnë të nis mësimi nesër. Kryetari i Obiliqit Xhafer Gashi, thotë se nga ... Read More

Juniku shtyn fillimin e mësimit deri më 21 janar

13/01/2019

Komuna e Junikut ka njoftuar shkollat se ka marrë vendim që mësimi të shtyhet deri më 21 janar. Vendimi për shtyrjen e fillimit të mësimit ... Read More

A mund ta gjeni stilolapsin e fshehur në mesin e dhjetëra librave? (Foto)

25/09/2018

Pasi që pushimet verore përfunduan dhe ka filluar mësimi nëpër shkolla, nxënësit tani duhet t’i rreken librave për të pasur një të ardhme më të ... Read More

Në 11 shkolla të Kosovës sot nuk fillon mësimi

03/09/2018

Në njëmbëdhjetë shkolla në Kosovë sot nuk do të fillojë mësimi për shkak të vonesave në përfundimin e renovimeve, ndërsa deri më 6 shtator pritet ... Read More

Mësimdhënësit e lidhin pushimin, shkojnë në Shqipëri

30/04/2018

Mësimi në shkollën e mesme të ulët” Ibrahim Rugova” në Obiliq sot nuk po mbahet, kjo pasi që mësimdhënësit dhe drejtoria e kësaj shkolle kanë ... Read More

Nesër s’ka mësim, SBASHK-u paralajmëron grevë të përgjithshme

11/03/2018

Nesër nuk do të mbahet mësimi në të gjitha institucionet arsimore, universitete dhe shkollat e mesme dhe fillore, duke përjashtuar çerdhet. E, nëse Qeveria e ... Read More