Tag: nivel

Si ta trajtojmë agresivitetin e fëmijëve

07/12/2019

Ekspertët thonë se një nivel i caktuar i agresivitetit të fëmijët është i natyrshëm. Prindërit mund të reagojnë me këshilla ose ndërhyrje, e jo duke ... Read More

Kujdes me këto lodra të fëmijëve, shumica përmbajnë substanca kancerogjene

23/09/2019

Përafërsisht të gjithë fëmijët kanë një nivel të konsiderueshëm të plastikës në urinën dhe feceset e tyre, kanë thënë pjesëmararësit e një studimi të fundit, ... Read More

Pesë mite të pavërteta rreth vezëve

19/06/2019

Disa nga mitet e pavërteta rreth vezëve janë:Njerëzit me nivel te lartë të kolesterolit nuk duhet të hanë vezë. Për vite të tëra, doktorët ju ... Read More

Optimizmi ul kolesterinën?

10/04/2019

Personat që kanë qëndrim pozitiv ndaj jetës kanë nivel më të ulët të kolesterinës në gjak, pohojnë shkencëtarët. Në hulumtimin e shkencëtarëve amerikanë kanë marrë ... Read More

Një në pesë vdekje në botë shkaktohet nga dietat e këqija

04/04/2019

Një në pesë vdekje në nivel global lidhet me dieta të këqija, thonë ekspertët, duke paralajmëruar se konsumimi i tepërt i sheqerit, kripës dhe mishit ... Read More

Prindërit, të vetëm në ballafaqimin me autizmin

02/04/2019

S A 2019-04-02T15:35:57+02:00 Nga viti në vit rritet numri i fëmijëve me autizëm. Në nivel botëror, një në 68 fëmijë është i diagnostikuar me autizëm. ... Read More

Deklarimi i pasurisë së zyrtarëve publikë, me shumë probleme (Video)

01/04/2019

Deklarimi i pasurisë i zyrtarëve të lartë publikë, ndonëse është në nivel të ulët, ka shenja të përmirësimit. Kështu thotë Leonida Molliqaj, hulumtuese në organizatën ... Read More

Sugarevski-Merkos: Plazhet e Strugës janë të shtetit

08/03/2019

8 Mars 2019 / 15:43 Propozimi për marrjen përsipër të menaxhimit me plazhet në nivel shtetëror është për të gjitha plazhet, jo vetëm për ato ... Read More

Murati: Nepotizmi në arsim, problem serioz

03/03/2019

3 Mars 2019 / 15:37 Përveç në nivel të lartë, nepotizmi edhe në institucionet arsimore ka marr dimension shqetësues. Ekspertët alarmojnë për pasojat negative dhe ... Read More

Konstatohet një rast i vdekur me influencë A, Komiteti i Gripit Sezonal me rekomandime për qytetarët

27/02/2019

Komiteti  për Gripin Sezonal në nivel të Shërbimit Spitalor dhe Klinik Universitar të Kosovës, ka mbajtur sot mbledhjen e rregullt në të cilën është analizuar ... Read More

Huawei P30 shihet në fotot e shfaqura së fundmi (FOTO)

26/02/2019

Digital Trends duket se ka arritur një nivel të ri në MWC, pasi platforma ishte në gjendje të merrte pamjet mbi një model prototip të ... Read More

Epidemia e gripit, formohet Komiteti për përcjellën e gjendjes epidemiologjike

25/02/2019

Është formuar Komiteti në nivel të Shërbimit Spitalor dhe Klinik Universitar të Kosovës, i cili do të përcjellë gjendjen epidemiologjike me gripin sezonal. Komitetin e ... Read More