Tag: Oksfordit

Shkencëtarja: Vaksina do jetë gati në dhjetor, Covid-19 nuk është i fuqishëm sa në fillim

22/07/2020

Profesorja Sarah Gilbert, e cila po udhëheq ekipin e Oksfordit për krijimin e një vaksine kundër koronavirusit, hedh poshtë idenë e infektimit të qëllimshëm të ... Read More

Universiteti i Oksfordit: Kemi vaksinën kundër covid-19

20/07/2020

Shkencëtarët e universitetin të Oksfordit njoftuan se sipas gjetjeve paraprake vaksina e tyre eksperimentale që lufton koronavirusin ka treguar se ka nxitur një përgjigje imunitare ... Read More

Zbulimi që fitoi çmimin Nobel për mjekësi, shpresë për trajtimin e këtyre sëmundjeve

07/10/2019

Peter Ratcliffe nga Universiteti I Oksfordit, Francis Crick dhe Gregg Semenza nga Universiteti Johns Hopkins kanë fituar çmimin Nobel për mjekësi, me hulumtimin e tyre ... Read More

E thotë shkenca, mishi i pulës rrit rrezikun e kancerit

10/09/2019

Drejt një konstatimi të tillë kanë arritur shkencëtarët e Universitetit të Oksfordit, gjersa kanë vlerësuar se përveç llojit të kancerit të gjakut, i njohur si limfoma jo-Hodgkin, burrat ... Read More

Zbulimi i ri mund të detektoj rrezikun nga sulmi në zemër 10 vite më herët

04/09/2019

Një teknologji e lartë, që përdor skanimin te zhvilluar nga disa shkencëtarë të Universitetit të Oksfordit, mund të detektoj rrezikun e një sulmi në zemër ... Read More

Facebook do të kthehet në një varrezë digjitale

28/04/2019

Një raport i ri nga akademikët e Institutit të Internetit të Oksfordit (OII), pjesë e Universitetit të Oksfordit, krijon dy skenare të mundshme ekstreme. Sipas ... Read More