Tag: pacientëve

Çdo minutë humbin jetën nga 5 pacientë, nga pakujdesia e mjekëve

18/09/2019

Mjekët janë shumë të pakujdesshëm nganjëherë. Kjo po u kushton me jetë pacientëve. E për këtë shkak a japin përgjegjësi ata.Çdo vit, 2.6 milionë njerëz ... Read More

Metoda më e re, shpresë për njerëzit e paralizuar

08/07/2019

Metoda më e re me anë të operacionit, që përfshinë zëvendësimin e nervave, ka arritur t’ja kthejë 13 pacientëve aftësinë për lëvizje të krahëve, shkruan ... Read More

Është i mundshëm komunikimi edhe në komë!

13/05/2019

Thënë në mënyrën më të butë, kanë qenë të befasuar me reagimin e pacientëve të cilët, edhe pse në komë, mund të përgjigjen duke ndryshuar ... Read More

U shkelën të drejtat e pacientëve me taksën 30 euro për ankesat e pacientëve ndaj stafit mjekësor

07/03/2019

Shoqata e të Drejtave të Pacientëve në Kosovë deklaron se Avokati i Popullit të Republikës së Kosovës ka vërtetuar pretendimet e kësaj shoqate se Oda ... Read More

Përcjellja e të sëmurit dhe teknika e transportimit

18/02/2019

Transportuesi i pacientit, siç edhe tregon vetë emri, u ndihmon pacientëve duke i transportuar deri në spital apo nga spitali, por edhe në vetë spitalin ... Read More

Kujdestari 24 orëshe nga mjekët, për të prekurit nga fruthi

25/01/2019

25 Janar 2019 / 11:50 Për shkak të numrit të rritur të pacientëve të prekur nga fruthi, në poliklinikat “Jane Sandanski”, “Bit Pazar” dhe “Gjorçe ... Read More

Kolla e fuqishme mund t’i thyejë brinjët

11/01/2019

Edhe pse shumica e pacientëve konsideron që kolla e thatë është më e rrezikshme, sepse është shoqëruesi më i shpeshtë i kancerit të mushkërive, njësoj ... Read More

Shoqata e të Drejtave të Pacientëve kërkon ndërprerjen e grevës së mjekëve

28/12/2018

Shoqata e të Drejtave të Pacientëve në Kosovë përmes një konference për media kanë kërkuar ndërprerje të grevës së mjekëve si dhe fillimin e një ... Read More

Shoqata e të drejtave të pacientëve: E papranueshme që stafi mjekësor t’i “përdorë” pacientët për rritjen e pagave

27/12/2018

Shoqata e të Drejtave të Pacientëve në Kosovë (PRAK) ka shprehur shqetësim për gjendjen e pacientëve pas hyrjes së stafit shëndetësor në grevë. PRAK thekson ... Read More

Koka dhemb prej tabletave

24/12/2018

Pothuajse gjysma e pacientëve që u drejtohen mjekëve për shërimin e dhimbjeve të kokës, vuajnë nga e ashtuquajtura kokëdhimbje analgjetike, që shkaktohen nga ilaçet. Kjo ... Read More

Pasqyra e Shëndetit sot ora 16.40 – Dr. Biljana Coneska pediatre hematoonkologe

22/12/2018

22 Dhjetor 2018 / 13:33 Spitali “Acibadem Sistina” gjendet gjithmonë pranë pacientëve duke mundësuar trajtimin e të gjitha problemeve shëndetësore sipas standardeve botërore, me një ... Read More

Komunikimi negativ pacient-mjek mund t’i përkeqësojë simptomat

11/12/2018

Mjekët të cilët pa dashje ua komunikojnë pacientëve se nuk u besojnë apo nuk i kuptojnë ata në fakt mund t’i përkeqësojnë simptomat e tyre, ... Read More