Tag: përhapura

Ushqimet që duhet t’i konsumoni nëse vuani nga ankthi

08/08/2019

Ankthi është një nga sëmundjet më të zakonshme dhe të përhapura në ditët e sotme, pavarësisht se një pjesë e madhe e njerëzve nuk preferojnë ... Read More

Gjendet në çdo cep të Kosovës, kjo është bima që shëron plagët dhe 6 sëmundje të tjera

19/07/2019

 Një ndër bimët e përhapura në mbarë botën është “gjethja e dellit”. Ajo rritet në livadhe dhe arrin gjatësi nga më të ndryshmet.Në përgjithësi përdoret ... Read More

Këto janë 5 sëmundjet më të çuditshme dhe më të rralla në botë

15/07/2019

Hipertensioni, astma apo diabeti janë sëmundjet më të përhapura në botë dhe secili prej nesh ka dëgjuar për to. Mirëpo cilat janë sëmundjet më të ... Read More

Ja sa duhet ta keni tensionin sipas moshës që keni

12/06/2019

Një ndër problemet shëndetësore më të përhapura është tensioni. Ulja apo rritja e tensionit, ose shtypjes së gjakut, mund të vijë nga shkaqe të ndryshme.Por ... Read More

Origano, antibiotiku natyral, që është i mirë për këto sëmundje

17/04/2019

Origano është një nga bimët mjekësore më të përhapura në botë, që vjen nga një familje e bimëve të quajtura Lamiaceae. Përdoret në mjekësi dhe ... Read More

Vihet ndalesa për lëvizje në pyje dhe toka pyjore

29/03/2019

Për shkak të zjarreve të përhapura pyjore, në pajtim me Ligjin për pyjet prej sot vendoset ndalesë për lëvizjen në pyll dhe tokë pyjore prej ... Read More

Pse dietat me ‘shumë proteina’ po të shkurtojnë jetën!

24/02/2019

Dietat e tejngopura me proteinë janë shumë të përhapura kohët e fundit, veçanërisht te ai grup njerëzish që synon rënie (drastike) në peshë Sipas vëzhgimeve ... Read More

Ata që shkruajnë me dorë të majtë janë më të mençur

04/10/2018

Ka shumë thashetheme të përhapura për mëngjarashët – pra, për ata që dorë dominuese e kanë të majtën. Disa studime sugjerojnë se mëngjarashët vdesin më ... Read More

Rreziqet që u shkakton fëmijëve përdorimi i tepërt i internetit

25/06/2018

Përdorimi i internetit dhe teknologjisë sot është një nga trendët e përhapura në gjithë botën. Por, sikurse edhe në shumë vende tjera, edhe në Kosovë ... Read More