Tag: Pirja

Pirja e duhanit i dyfishon shanset për t’u verbëruar

14/03/2019

Pirja e duhanit është një prej shkaktarëve më të mëdhenj të vdekjeve dhe sëmundjeve në botë. Vetëm në Mbretërinë e Bashkuar, çdo vit vdesin 78,000 ... Read More

Truqet që ju ndihmojnë ta lini duhanin

12/03/2019

Është thuajse e pamundur sot ta gjeni dikë që mendon se pirja e duhanit është gjë e mirë për shëndetin. Ka studime të panumërta shkencore ... Read More

12 gjërat që i ndodhin trupit kur ndaloni të pini duhan

11/03/2019

Ndonëse thuajse të gjithë njerëzit sot janë të vetëdijshëm për rreziqet që i sjell pirja e duhanit, vetëm në Amerikë rreth 38 milionë qytetarë pinë ... Read More

Shqiptarët heqin dorë nga cigarja

25/01/2019

Pirja e duhanit ka rënë nga 43 për qind e popullsisë së rritur në 2008 në 35 për qind më 2018 në meshkujt e moshës ... Read More

Çokollata, kafeja dhe çaji ju bëjnë të jetoni më gjatë

06/11/2018

Sipas një studimi të ri, konsumimi i çokollatës, si dhe pirja e kafesë dhe çajit mund t’ju ndihmojnë të jetoni më gjatë. Sidoqoftë, për t’i ... Read More

Kakaoja rrit kolesterolin “e mirë”

01/10/2018

Pirja e kakaos çdo ditë mund ta rrisë nivelin e HDL kolesterolit (“të mirë”), bëjnë të ditur hulumtuesit japonez të OchanOmizu University nga Tokioja. Ata ... Read More