Tag: qeliza

Ushqimet që luftojnë aneminë

04/01/2020

Anemia ndodh kur trupi juaj nuk ka mjaft qeliza të kuqe të gjakut.Kjo gjendje është shkaktuar kryesisht nga humbja e gjakut, shkatërrimi i qelizave të ... Read More

Ushqimet që ndikojnë në shëndetin e flokëve

19/10/2019

1-Spinaq – sepse është i pasur me hekur, që ndihmon në transportimin e oksigjenit në qeliza dhe siguron shëndetin e flokëve.2-Farat e kungullit – sepse janë një ... Read More

Pse disa persona nuk shëndoshen edhe pse hanë shumë?

16/09/2019

Personat që janë të dobët edhe duke ngrënë shumë kanë qeliza adipoze(të dhjamit) më efikase dhe aktive, që në praktikë arrijnë ta shkrijnë dhjamin para ... Read More

Është krijuar një fashë që riparon dëmtimet e zemrës

07/06/2019

Një fashë, e cila përmban qeliza që mund të riparojnë dëmtime të shkaktuara nga sulmet në zemër është e gatshme për të hyrë në përdorim, ... Read More

Fasha, që mund t’ua shpëtojë zemrën

06/06/2019

Një fashë “pompimi” që përmban miliona qeliza të gjalla, mund të ndihmojë në riparimin e dëmeve të shkaktuara nga një atak në zemër, sipas studiuesve.E ... Read More

Fasha, që mund t’iu shpëtojë zemrën

06/06/2019

Një fashë “pompimi” që përmban miliona qeliza të gjalla, mund të ndihmojë në riparimin e dëmeve të shkaktuara nga një atak në zemër, sipas studiuesve.E ... Read More

Është testuar “vaksina” kundër tumorit

10/04/2019

Një “vaksinë” e re që injektohet direkt në qeliza tumorale mund të nxisë sistemin imun të sulmojë qelizat kancerogjene Hulumtuesit thonë se terapia eksperimentale ka ... Read More