Tag: qelizat

Nën stres, qelizat e burrave kryejnë “vetëvrasje”

18/10/2019

Kur i nënshtrohen kushteve të veçanta të stresit, qelizat e burrave kryejnë ”vetëvrasje”, ndërsa qelizat e grave rezistojnë dhe mbijetojnë.Në këtë përfundim ka dalë një ... Read More

Tymi i cigareve elektrike vret qelizat mbrojtëse të mushkërive

23/09/2019

Sipas një studimi të ri, tymi i cigareve elektrike mund t’i vrasë qelizat që i mbrojnë mushkëritë dhe rrugët e frymëmarrjes.Bazuar në studimin e shkencëtarëve ... Read More

Mekanizmi me anë të së cilit qelizat e kancerit i rezistojnë kimioterapisë

18/09/2019

Një studim i fundit ka zbuluar mekanizmin se si qelizat kancerogjene i rezistojnë kimioterapisë, nuk shkatërrohen dhe kthehen edhe më të forta.Në vend që të ... Read More

Ilaçi i ri që po vret qelizat kancerit

22/07/2019

Shkencëtarët kanë zhvilluar një bar të ashtuquajtur ‘Kali i Trojës’ që truket dhe vret qelizat e kancerit.Qasja e re përfshin lidhjen e një trajtimi të ... Read More

Shkencëtarët krijojnë laserin që gjen dhe shkatërron qelizat e kancerit në gjak

24/06/2019

Qelizat e kancerit mund të shpërndahen në pjesë të tjera të trupit përmes gjakut. Dhe tani, shkencëtarët kanë krijuar një lloj të ri të laserit ... Read More

Sa të vjetra janë organet tuaja?

12/06/2019

Deri tani, shkencëtarët kanë menduar se neuronet dhe qelizat e zemrës janë me të vjetrat në trup. Tani disa shkencëtarë të Institutit Salk kanë zbuluar ... Read More

Zbulohet substanca që vret qelizat e kancerit

31/03/2019

Studiuesit kanë zbuluar në sipërfaqen e limfomave një kompleks proteinash që dëmton qelizat kanceroze Përdorimi i saktë i mekanizmit në sipërfaqen e qelizave të kancerit, ... Read More

Pesë simptomat më pak të njohura të kancerit që duhet t’i dini

25/03/2019

Kanceri është sëmundja ku qelizat në pjesë të caktuara të trupit rriten dhe riprodhohen në mënyrë të pakontrolluar. Për momentin nuk ka ndonjë ilaç që ... Read More

Rriten shpresa për miliona pacientë me kancer: Shkencëtarët shumë afër ilaçit shërues

28/12/2018

Një trajtim i ri për kancerin, i cili i shfrytëzon qelizat e imunitetit nga të huajt mund t’i shpëtojë miliona jetë të pacientëve me kancer ... Read More

Zbulohet kura për diabetin

22/12/2018

“Një koktej i ri i zhvilluar me barna, bën që qelizat që prodhojnë insulinë të shumëfishohen – një zbulim që mund të çojë në një ... Read More