Tag: Ramazanit

Rexhepi: Ja dobitë që i ka trupi nga agjërimi

01/06/2019

Muaji i shenjtë i Ramazanit po afrohet drejt fundit dhe shumë prej agjëruesve janë të interesuar të dinë dobitë që ka trupi i njeriut nga ... Read More

Abazi: Gjatë agjërimit të Ramazanit besimtarët marrin energji pozitive (Video)

11/05/2019

Muaji i shenjtë i Ramazanit të cilin besimtarët e fesë islame e agjërojnë, ka virtyte të ndryshme. Ky muaj në fenë islame llogaritet më i ... Read More

Çka është autofagjia – procesi që i ndodh trupit gjatë agjërimit dhe nga i cili përfitojmë shumë?

10/05/2019

Tanimë jemi në muajin e shenjtë të Ramazanit, i cili karakterizohet me agjërim apo me abstenim nga pijet. Të gjithë personat që agjërojnë gjatë këtij ... Read More

Çka ndalohet e çka jo, në muajin e Ramazanit?

08/05/2019

Agjërimi shkon përtej vetëmohimit të ushqimit dhe pijes. Ndërkaq në këtë muaj të shenjt të Ramazanit, një nga studiuesit mysliman tha se jo vetëm rregullat ... Read More

Kosnett uron myslimanët për fillimin e muajit të Ramazanit

06/05/2019

Ambasadori amerikan në Kosovë, Philip Kosnett, ka uruar fillimin e muajit të Ramazanit për besimtarët myslimanë në Kosovë. “Urimet më të mira për të gjithë ... Read More

Çfarë përjeton trupi gjatë agjërimit, tregon nutricionisti Agron Rexhepi (Video)

06/05/2019

Agjërimi i muajit të Ramazanit, respektivisht abstenimi nga ushqimet dhe pijet, sjellë me vete një mori efektesh pozitive shëndetësore. Nutricionisti, doktor Agron Rexhepi ka sqaruar ... Read More

Këshilla fitnesi nga Gen Zeqiraj për muajin e Ramazanit – si duhet të stërvitemi dhe ushqehemi për rezultate sa më të mira (Video)

05/05/2019

Me ardhjen e muajit të shenjtë të Ramazanit shumë persona që merren me sport apo fitnes fillojnë të mendojnë se a duhet t’i ndalin këto ... Read More

Sëmundja e sheqerit (diabeti) dhe agjërimi gjatë Ramazanit

05/05/2019

Agjërimi gjatë muajit të Ramazanit për besimtarët e fesë Islame është një prej 5 ritualeve të shenjta. Pacientët me sëmundje të ndryshme përkundrejt gjendjes së ... Read More

Tërnava mesazh urimi për Fitër Bajram: Kjo festë na përkujton përgjegjësinë shoqërore që e kemi

14/06/2018

Fryma unifikuese e Ramazanit duhet të mbretërojë edhe pas tij, ndërsa filozofia dhe mësimet e këtij muaji të shenjtë duhet të bëhen udhërrëfyes për mënjanimin ... Read More

Kastrati: Planifikuam t’i dhurojmë 30 shtëpi për 30 ditë, u tejkaluan pritjet (Video)

08/06/2018

Drejtori i Shoqatës “Jetimat e Ballkanit”, Halil Kastrati ka theksuar se gjatë muajit të Ramazanit kanë planifikuar të nisin më ndërtimin e 20 shtëpive dhe ... Read More

Milot Rashica dhe Gold Ag vizitojnë shoqatën humanitare “Jetimat e Ballkanit”

04/06/2018

Se humanizmi shtohet kur vjen muaji i shenjtë i Ramazanit, tregon shembulli i sotëm i dy personaliteteve shqiptare. Të hënën në njërën nga kuzhinat popullore ... Read More

Besmir Rama, trajner fitnesi: Prej Ramazanit vetëm dobi – si të stërvisim dhe të ushqehemi për të arritur maksimumin gjatë këtij muaji?

03/06/2018

Tashmë jemi në muajin e shenjtë të Ramazanit për të gjithë besimtarët musliman. Shumë prej nesh që agjërojmë dhe frekuentojmë rregullisht palestrat, ose merremi me ... Read More