Tag: refugjatëve

Më shumë azilkërkues gjejnë punë në Zvicër

29/04/2019

Mbi një e treta e të gjithë azilkërkuesve dhe refugjatëve në Zvicër janë aktualisht të punësuar, sipas shifrave të Sekretariatit të Shtetit për Migracionin (SEM). ... Read More

Аtmosferë e qetë në kufirin me Greqinë

07/04/2019

Alsat 2019-04-07T16:24:36+02:00 Kampi i refugjatëve Diavata në Selanik ngadalë po zbrazet. Refugjatët dhe emigrantët të cilët disa ditë me radhë tentuan ta kalojnë kufirin grek ... Read More

Pavle Trajanov: Më kohën e krizës së refugjatëve kishin hyrë armë “me ton” nga Shqipëria

26/03/2019

26 Mars 2019 / 21:30 Pavle Trajanov, ish Ministër i Brendëshëm në kohën e krizës së refugjatëve thotë se në Maqedoni kishin hyrë armë “me ... Read More

Fotografia që bëri histori, rrëfen gruaja simbol i refugjatëve të Kosovës (Video)

15/02/2019

Fotografia e cila u shkrep na Bllacë të Maqedonisë,  u bë simbol i refugjatëve të Kosovës, gjatë vitit 1999. Në kolonën e mijëra njerëzve, që ... Read More

Rama për ”Bild”: Shqipëria nuk do të pranojë kampe refugjatësh

27/06/2018

“Planet e BE-së për ndërtimin e kampeve të refugjatëve në vende të treta morën një përgjigje të vendosur nga Shqipëria që, ashtu si Libia, kundërshton ... Read More

Dita Botërore e Refugjatëve

20/06/2018

Dita Botërore e Refugjatëve synon të tërheq vërejtjen për vuajtjet e dhjetëra milionë refugjatëve në mbarë botën. Në Ditën botërore të refugjatëve shumë prej tyre ... Read More

Rrëfimi i shqiptarit nga Mali i Zi, që trafikon refugjatë nga Lindja në Evropë

03/06/2018

Numri i refugjatëve në korridorin e ri ballkanik rritet, Hungaria sapo ka kërkuar ndërtimin gratis të gardhit kufitar. Një trafikant shqiptar nga Mali i Zi ... Read More

Austria kërkon nga Thaçi e Rama të bllokojnë kufirin për refugjatët

03/06/2018

Numri i refugjatëve në korridorin e ri ballkanik rritet, Hungaria sapo ka kërkuar ndërtimin gratis të gardhit kufitar. Një trafikant shqiptar nga Mali i Zi ... Read More

Iniciativë shpresëdhënëse për refugjatët nga Kosova në Gjermani 

18/05/2018

Iniciativa “Në arrati” e tematizon gjendjen e refugjatëve të integruar shkëlqyeshëm nga Kosova në Gjermani, të cilët janë të kërcënuar nga dëbimi Mbrëmjen e së ... Read More