Tag: Republika

Mosantarësimi në INTERPOL ka ndikuar që Kosova të jetë vend tranzit i armëve

10/05/2019

Republika e Kosovës po vazhdon të ballafaqohet me problematikën e armëve pa leje. Në vitin 2018, nga 32 vrasje, 26 janë me armë zjarri, që ... Read More

Delegacioni i partive opozitare të Shqipërisë sot në Prishtinë

06/05/2019

Një delegacion i partive opozitare nga Republika e Shqipërisë, sot po qëndron kë Kosovë, ku do të takohet me përfaqësues të institucioneve. Sipas njoftimeve, fillimisht ... Read More

Drejtori i AAC thotë se KFOR-i s’lejon hapjen e korridorit ajror Kosovë-Shqipëri

27/04/2019

Republika e Kosovës ende nuk po arrin ta normalizojë hapësirën e ulët për hapjen e korridoreve të reja ajrore me Shqipërinë, Malin e Zi dhe ... Read More

Një serb publikon mbi 400 fotografi të sulmeve të NATO-s mbi Serbinë – thotë se janë të “vjedhura” nga serverët amerikanë (Foto)

18/04/2019

Neven Djenadija, një politolog i diplomuar nga Republika Srpska, ka publikuar në profilin e tij në Facebook disa fotografi, përkatësisht mbi 400 të tilla, të ... Read More

Adoleshentja nga Serbia sulmohet fizikisht para një klubi të natës në Shkup

15/04/2019

Alsat 2019-04-15T20:08:30+02:00 Dje në orën 12:00 në stacionin policor të Qendrës, T.S. (19) nga Republika e Serbisë, me vendbanim në Shkup, raportoi se të njëjtën ... Read More

1 milion euro donacion për MPB-në, nga Republika Çeke

09/04/2019

S A 2019-04-09T11:32:25+02:00 Ministria e Brendshme mori ndihmë financiare nga Republika Çeke në vlerë prej një milion euro. Donacioni do të përdoret për të forcuar ... Read More

Sërish anashkalohet gjuha shqipe në institucionet vendore

27/03/2019

Alsat 2019-03-27T16:24:36+01:00 Tabela në institucionet e vendit ku duhet të shënohet emri i ri i shtetit, respektivisht Republika e Maqedonisë së Veriut  duhet të respektojnë ... Read More

Pacolli pas takimit me homologun e tij malazez: Do të avancohet bashkëpunimi ndër-shtetëror

21/03/2019

Republika e Kosovës dhe Mali i Zi kanë arritur të ndërtojnë marrëdhënie të shkëlqyera si dy shtete fqinje, por ne do të vazhdojmë, që të ... Read More

Kosova anëtarësohet në organizatën ndërkombëtare për ruajtjen e natyrës IUCN

13/03/2019

Republika e Kosovës është anëtarësuar si shtet anëtar në Unionin Ndërkombëtar për Ruajtjen e Natyrës dhe Resurseve Natyrore (IUCN), selia e së cilës ndodhet në ... Read More

Shekerinska – Xhaçka: Maqedonia në NATO, nënkupton rajon më të sigurt

25/02/2019

25 Shkurt 2019 / 14:10 Republika e Maqedonisë së Veriut dhe Republika e Shqipërisë janë të përqendruara fuqishëm drejtë përmirësimit të bashkëpunimit të ndërsjellë edhe ... Read More

Në vendkalimet kufitare ka filluar të përdoret emri i ri i shtetit, udhëtarëve u vendoset vula e re

15/02/2019

15 Shkurt 2019 / 12:59 Vula me emrin e ri të shtetit “Republika e Maqedonisë së Veriut” ka filluar të vendoset në pasaportat gjatë hyrjes ... Read More

OKB-ja dhe vendet anëtare të informuara për emrin e ri

14/02/2019

14 Shkurt 2019 / 9:42 Emri i ri i vendit, Republika e Maqedonisë së Veriut filloi të zbatohet brenda, ndërsa ka filluar edhe procesi i ... Read More