Tag: sëmundjeve

Pirja e duhanit i dyfishon shanset për t’u verbëruar

14/03/2019

Pirja e duhanit është një prej shkaktarëve më të mëdhenj të vdekjeve dhe sëmundjeve në botë. Vetëm në Mbretërinë e Bashkuar, çdo vit vdesin 78,000 ... Read More

Dhimbjet, shenjë paralajmëruese e sëmundjeve

08/02/2019

Dhimbjet janë një ndjenjë e pakëndshme dhe ndër shenjat më të shpeshta të sëmundjeve. Përmes tyre, trupi na paralajmëron se me të nuk është diçka ... Read More

Lindja e fëmijëve ua rritë grave rrezikun e sëmundjeve të zemrës

20/12/2018

Hulumtimet e reja sugjerojnë se lindja e fëmijëve ua rritë grave rrezikun e sëmundjeve të zemrës. Studimi me më shumë se tre milionë gra ka ... Read More

Kujdes – ky artikull i shkakton sëmundjet më të këqija: Menjëherë largojeni nga menyja!

21/11/2018

Sipas Qendrës Amerikane të Kontrollit dhe Preventivës së Sëmundjeve, ekspozimi ndaj bisfenolit-A është shumë i përhapur në gjithë botën. Për t’u kujdesur më mirë për ... Read More

Siguruesi shëndetësor refuzoi pagesën, sepse britaniku kishte një “arrest kardiak” dhe jo një “atak në zemër” (Foto)

30/05/2018

Vicky dhe Steven Huddleston kishin vendosur që të paguanin sigurimin e sëmundjeve kritike për të mbuluar hipotekën e tyre, në rast se njëri prej tyre ... Read More

IKSHP: Bie numri i rasteve me fruth në Kosovë

17/05/2018

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike njoftoi se gjatë mbikëqyrjes permanente të sëmundjeve ngjitëse në Kosovë, përmes sistemit të mbikëqyrjes të situatës epidemiologjike në raportin përmbledhës ... Read More