Tag: shëndetshëm

Shkencëtarët kanadezë kanë nxitur debat të madh: Sa mish dhe produkte tjera në ditë duhet të hamë?

13/03/2019

Pas më shumë se 40 vjetësh, Lista e ushqimit të shëndetshëm plotësisht është ndryshuar Lista kanadeze e ushqimit të shëndetshëm tani favorizon vetëm një grup ... Read More

Ç’duhet të bëni nëse jeni të dobët dhe doni të shëndosheni

22/02/2019

Si të hani shëndetshëm dhe të fitoni pak “butësi” Kush lufton kundër vrimave të pashpjegueshme të gjilpërës së bilancit mund të duket i çuditshëm, por ... Read More

Çfarë e bën një produkt të shëndetshëm?

18/02/2019

Kur bëhet fjalë për shëndetin dhe të ushqyerit e shëndetshëm, mund të jetë e vështirë të dallojmë çka është e mirë për ne dhe çka ... Read More

Çfarë dini për rëndësinë e higjienës orale

04/02/2019

Përveç dhëmbëve të bukur dhe të shëndetshëm, mbajtja e higjienës së zgavrës së gojës mundet edhe të parandalojë shumë sëmundje. Ju sjellim një varg të ... Read More

Dieta e limonit, midis të vërtetës dhe miteve të rreme

29/01/2019

Ky agrum shoqërohet me idenë e ushqimit të shëndetshëm dhe detoksifikimit: është e vërtetë, por nuk duhet t’i atribuojmë virtyte të mrekullueshme Dieta e limonit ... Read More

Çfarë i ndodhë trupit tuaj kur filloni të ushtroni rregullisht

22/01/2019

Stili i shëndetshëm i jetesës merr kohë, përkushtim dhe vendosshmëri, por, në fund, vërtet ia vlen. Çfarë i ndodhë trupit nëse filloni të ushtroni rregullisht? ... Read More

Ushqimi i shëndetshëm – miku “më i madh i trurit”

10/01/2019

Të ushqehesh shëndetshëm do të thotë edhe të mendosh shëndetshëm. Për disa artikuj është vërtetuar që e përmirësojnë shëndetin e përgjithshëm të trurit, ndërsa disa ... Read More

Vitamina D – pija më e mirë e mëngjesit për ta parandaluar mungesën e saj

06/12/2018

Vitaminat D përdoret nga trupi për t’i mbajtur të shëndetshëm muskujt, dhëmbët dhe eshtrat. Trupi e përdor vitaminën për ta rregulluar sasinë e kalciumit apo ... Read More

Personat më të shëndetshëm në botë nuk shkojnë në palestër

23/11/2018

Nëse dëshironi të jeni sa më të shëndetshëm që është e mundur, atëherë për këtë nuk është i nevojshëm shiriti vrapues (treadmill-i) apo makinat për ... Read More

Loja e tenisit mund të zgjasë jetën për 9,7 vjet

19/11/2018

Është e njohur që çdokush që merret me sport jeton më shëndetshëm dhe më gjatë. Mirëpo, një numër i vogël njerëzish e di që sportet ... Read More

Çfarë do t’ju ndodhë nëse hani tepër fruta arrore: Tri kundërefekte të rrezikshme!

06/10/2018

Edhe pse janë të njohura si artikuj të shëndetshëm, frutat arrore gjithashtu kanë reputacion (të merituar) si ushqim, të cilin nuk mund të pushoni të ... Read More

Përse në mëngjes assesi nuk bën të rregulloni krevatin

22/09/2018

Krevati i parregulluar është shumë më i shëndetshëm se ai i cili është i rregulluar sikur në depot e popullarizuara, sepse ka më pak tenja. ... Read More