Tag: Shkencëtarët

Sa të vjetra janë organet tuaja?

12/06/2019

Deri tani, shkencëtarët kanë menduar se neuronet dhe qelizat e zemrës janë me të vjetrat në trup. Tani disa shkencëtarë të Institutit Salk kanë zbuluar ... Read More

Boronica ul rrezikun nga sëmundjet e zemrës

30/05/2019

Një grusht boronica në ditë sjellë shumë të mira Shkencëtarët gjetën se të rriturit që konsumojnë 150 gramë boronica çdo ditë, kishin arterie më pak ... Read More

Meshkujt po dëmtojnë fertilitetin në këmbim të “bukurisë”

28/05/2019

Shkencëtarët kanë zbuluar një paradoks kohor, sipas të cilit burrat dëmtojnë fertilitetin gjatë përpjekjeve për ta bërë veten më atraktivë.Marrja e steroideve për të pasur ... Read More

Shkencëtarët zbulojnë përbërësin që vret superbakteret

28/05/2019

Shkencëtarët zbulojnë përbërjen e “zbulimit” që mund të vrasë superbakteret që janë rezistuese ndaj barnave normale dhe një ditë mund të kërcënojnë njerëzimin.Ata gjetën një ... Read More

Pse femrat nuk diagnostikohen aq shpejt sa meshkujt?

07/05/2019

Shkencëtarët danezë kanë kryer një studim të madh, ku kanë analizuar hyrjet në spital të më shumë se 6 milionë pacientëve dhe rezulton se femrave ... Read More

Adoleshentët që nuk flenë sa duhet do të kenë probleme me zemrën

06/05/2019

Shkencëtarët kanadezë theksojnë se zbulimi i tyre ka vërtetuar se adoleshentët që nuk plotësojnë nevojat e tyre me gjumë cilësor pas një periudhe të caktuar ... Read More

Të stërvitni apo jo para se të flini gjumë?

23/04/2019

Shkencëtarët zviceranë rekomandojnë që lirisht mund të ushtroni edhe gjysmë ore para se të shkoni të flini gjumë Mos ushtroni para gjumi – është këshilla ... Read More

Shenjat e dëshmuara nga shkenca që tregojnë se jeni vërtet të dashuruar

23/04/2019

Shkencëtarët vazhdimisht kanë hulumtuar pyetjen se çfarë do të thotë të biesh në dashuri dhe, sipas tyre, kur jemi të dashuruar, truri jonë është shumë ... Read More

Ultrazëri në vende publike nxitë sëmundje dhe dhimbje

16/04/2019

Shkencëtarët thonë se sistemet e lajmërimit, zmadhuesit i zërit dhe dyert automatike, mund të shpërndajnë efekte të sëmundjes në ultrazë. Madje edhe pajisjet elektronike që ... Read More

Shkencëtarët zbulojnë sekretin e lindjes së njerëzve me flokë të kuqe

12/04/2019

Shkencëtarët kanë zbuluar një sekret që njerëzit me flokë të kuq trashëgojnë pamjen e tyre unike. Hulumtimi i kryer nga Universiteti i Edinburgut është përshkruar ... Read More

Truri i njeriut funksionon edhe pak minuta pas vdekjes – pra, ne e dimë kur kemi vdekur!

02/04/2019

Shkencëtarët kanë gjetur dëshmi që sugjeron se truri i njeriut funksionin edhe për një kohë të shkurtë pas vdekjes – pra, kjo nënkupton që ne ... Read More

Shkencëtarët besojnë se kanë gjetur një univers paralel

31/03/2019

Shkencëtarët besojnë se mund të kenë kapur një paraqitje të shkurtër të një universi paralel. Ata kanë parë lëkundje në sinjale nga pikat më të ... Read More