Tag: shkollave

Mbahet gara e diturisë për nxënësit e Kosovës

11/05/2019

Sot nxënësit e Kosovës të shkollave fillore dhe të mesme i nënshtrohen garave të diturisë. Gara Nacionale e Diturisë mbahet për të gjithë nxënësit në ... Read More

Panairi i Karrierës synon që të bindë nxënësit të zgjedhin shkollat profesionale

27/04/2019

Për tri ditë në Prishtinë është mbajtur “Panairi i Karrierës”, ku nxënësit e klasave të 9-ta të shkollave fillore kanë pasur mundësi të informohen për ... Read More

Punëtorët teknikë të Prishtinës kërcënojnë me grevë të përgjithshme

17/04/2019

Punëtorët teknikë të disa shkollave të Prishtinës, punëtorët e sigurimit dhe të Qendrave Mjekësore e Familjare të Prishtinës të përkrahur nga Sindikata e Pavarur e ... Read More

Filloristët vizituan Gjykatën për Ditën e Kushtetutës

08/04/2019

Nxënës të shkollave fillore nga qytete të ndryshme të Republikës së Kosovës vizituan Gjykatën Kushtetuese të hënën, më 8 prill 2019, me rastin e shënimit ... Read More

Trysni për kompensim të orëve të humbura gjatë grevës

26/03/2019

Çështja e kompensimit të orëve të humbura të mësimit gjatë 15 ditëve të grevës së mësimdhënësve të shkollave fillore dhe të mesme në Kosovë në ... Read More

Tetovë, nisma për ndërrimin e emrave të shkollave

09/02/2019

9 Shkurt 2019 / 17:26 Ndërrimi i emrave të shkollave në Tetovë vazhdon të mbetet peng i mos-marrëveshjeve politike në këshillin komunal. Drejtorët e shkollave ... Read More

Vazhdojnë grevat në sektorin publik

30/01/2019

Shërbyesit civilë, mësimdhënësit e shkollave fillore, të mesme dhe profesorët e universiteteve edhe sot do të vazhdojnë grevën. Greva në arsim sot hyn në ditën ... Read More

Dështon thirrja e Bahtirit, greva e mësimdhënësve vazhdon në Mitrovicë

28/01/2019

Mësimdhënësit e shkollave të komunës së Mitrovicës nuk kanë përfillur kërkesën e kryetarit të kësaj komune, Agim Bahtiri, që mësimi të fillojë sot, qoftë edhe ... Read More

Mungesa e kuadrit, profesoresha e gjeografisë ligjëron histori dhe muzikë!

25/12/2018

Se si reflektohet mungesa e kuadrit arsimor tek nxënësi dhe si udhëheqësia e disa shkollave përballet me këtë dukuri, flet materiali në vazhdim i përgatitur ... Read More

MASH rekomandon: Kuadri arsimor në pushim prej 2 deri më 11 janar

24/12/2018

24 Dhjetor 2018 / 18:50 Ministria e Arsimit dhe Shkencës sot informoi drejtorët e shkollave fillore dhe të mesme për rekomandimin e MASH-it që mësimdhënësit ... Read More

Emrat, shkollat ankohen për procedurat e shumta

03/12/2018

3 Dhjetor 2018 / 16:15 Tabelat me emrat jozyrtar të dy shkollave fillore në Çair “Imri Elezi” dhe “Ismail Qemali” do të mbeten të varuara ... Read More

Fshatrat e Sarajit, nxënësit paguajnë transportin që duhet të jetë falas

14/10/2018

14 Tetor 2018 / 16:11 Nxënësit e shkollave të mesme dhe studentët e fshatrave Sfillare e epërme, Rashçe dhe Radushë të Komunës së Sarajit paguajnë ... Read More