Tag: shpie

Problemet me kujtesë shkaktohen nga depresioni

11/07/2019

Jeta me depresion mund të shpie në një numër problemesh, përfshirë problemet me gjumë dhe nivelet më të larta të stresit. Por, së fundi shkencëtarët ... Read More

Si t’i lehtësoni dhimbjet e rrezitjes

04/07/2019

Qëndrimi në diell gjatë temperaturave të larta mund të shpie në djegie të lëkurës nga dielli.Rrezitja e tepërt pastaj mund të shpie në dhimbje të ... Read More

MIT tregon arsyen pse është e mbyllur rruga për në Brezovicë

26/05/2019

Rruga që të shpie në qendrën e skijimit në Brezovicë është akoma e mbyllur. Këtë e ka bërë të ditur Ministria e Infrastrukturës dhe Transportit. ... Read More

Ushqimet më të mira për ta ulur shtypjen e gjakut

12/04/2019

Shtypja e lartë e gjakut mund të shpie në sulme të zemrës dhe trurit nëse nuk trajtohet, prandaj është esenciale t’i ndërmerrni hapat e nevojshëm ... Read More

Lloji më i mirë i çajit për ta parandaluar rritjen e sheqerit në gjak

11/04/2019

Tipi 2 i diabetit mund të shpie në komplikime të zemrës, syve, nervave, veshkave dhe këmbëve nëse nuk kontrollohet mirë. Zakonisht përdoren ilaçe në mënyrë ... Read More

Super ushqimet që jua pastrojnë arteret dhe ju mbrojnë nga sulmi në zemër

21/01/2019

Akumulimi i tepërt i substancave të ndryshme në muret arteriale i ngushton ato dhe me kohën shpie në një sëmundje që njihet si arterioskleroza. Sipas ... Read More

Ata që flenë më shumë se tetë orë janë më të rrezikuar nga vdekja e parakohshme

14/11/2018

Të fjeturit më shumë se tetë orë gjatë natës mund të shpie deri te vdekjet e hershme, thonë studimet e reja. Një studim ka gjetur ... Read More

Shtypja e lartë e gjakut: Ushqimet që duhet shmangur për ta ulur atë

19/10/2018

Shtypja e lartë e gjakut mund të shpie deri te komplikimet serioze nëse lihet pa u trajtuar. Kështu që, për të kontrolluar uljen e shtypjes ... Read More

Për produktivitet dhe lumturi, dëgjoni tri këshillat e Richard Branson-it

28/06/2018

Richard Branson beson se lumturia shpie në produktivitet, ndërkaq pengesat në biznes gjithmonë i sheh si mundësi dhe jo vetëm si sfida. Ai tregon se ... Read More