Tag: sistemit

Huawei, një milion telefona me sistemin HongMeng OS

11/06/2019

Pas përballjes me ndalimin e SHBA-së për përdorimin e sistemit operativ Google Android, Huawei po punon për të zhvilluar, testuar dhe publikuar sistemin e vet ... Read More

Sistemi i drejtësisë në Kosovë me Task-forcë dhe trup monitorues për krime lufte

08/05/2019

Krerët më të lartë të sistemit të drejtësisë pas takimit koordinues që zhvilluan së bashku u dakorduan për themelimin e Task-forcës dhe Trupit monitorues të ... Read More

Daka: Partitë politike nuk kanë vullnet për ndryshim të sistemit zgjedhor (Video)

07/05/2019

Kryetarja e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, Valdete Daka, ka thënë se përmirësimi i sistemit zgjedhor do të ndihmonte KZQ-në në shumë aspekte, por sipas saj ... Read More

Mungesa e shkollave profesionale, Kosova të ndjekë shembullin gjerman

02/05/2019

Kosova duhet të ndjekë shembullin e sistemit gjerman, pasi në vendin tonë mungojnë shumë shkolla profesionale, praktika në punë, e veçanërisht kooperimi praktik ndërmjet firmave ... Read More

Vjedhja në memorialin “Ibrahim Rugova”, qytetarët të zhgënjyer e të shqetësuar (Video)

18/04/2019

Qytetarët në Istog janë të shqetësuar pas vjedhjes së sistemit të vëzhgimit të kamerave, sistemit të zërimit dhe një pjesë të ndriçimit në objektin memorial ... Read More

Shkencëtarët konstatojnë që ekziston shkaktari përse jeni fëmijëror

17/04/2019

Ekspertët të cilët merren me studimin e trurit dhe të sistemit nervor konsiderojnë që secili person bëhet i pjekur në periudhë të ndryshme jetësore Hulumtimet ... Read More

​www “feston” 30-vjetorin

12/03/2019

Laboratori bërthamor i world wide web (www), feston sot 30-vjetorin e sistemit të informacionit global duke nxjerrë në pah përfitimet që shkenca mund t’i sjellë ... Read More

Lista Serbe në pritje të vendimit të Vuçiqit për braktisjen në tërësi të institucioneve të Kosovës

07/03/2019

Mundësia e braktisjes në tërësi e institucioneve brenda sistemit të Kosovës, e cila është paralajmëruar nga përfaqësuesit e serbëve të Kosovës në takimin e tyre ... Read More

Carovska dhe BDI, mosmarrëveshje për shumë ligje

09/02/2019

9 Shkurt 2019 / 15:58 Gabim i sistemit, dhe jo gabim teknik. Kështu, Ministrja e Punës dhe politikës sociale e cilësoi skandalin e mos-transferimit të ... Read More

Snapchat përmirëson dizajnet e papërshtatshme, përditësimet e para vetëm në Android

06/02/2019

Ndryshimet e fundit në Snapchat, nuk sollën më shumë se komplikime dhe ngadalësim të sistemit, që rezultoi me shumë humbje në përdorues dhe të ardhura ... Read More

FH: Demokracia globale në tkurrje

05/02/2019

Sfidat ndaj demokracisë në Shtetet e Bashkuara po testojnë stabilitetin e sistemit të saj kushtetues dhe kërcënojnë të minojnë të drejtat politike dhe liritë civile ... Read More

IKD: KGJK dhe OAK të anulojnë vendimet e tyre të kundërligjshme

10/01/2019

Instituti i Kosovës për Drejtësi ka reaguar ndaj vendimeve të dy institucioneve në kuadër të sistemit të drejtësisë, përkatësisht vendimit të Këshillit Gjyqësor të Kosovës ... Read More