Tag: Statistikave

5 arsyet kryesore, që shkaktojnë infertilitet te gratë e të gjitha moshave

14/11/2019

Sipas statistikave, 10 nga100 gra kanë probleme me shtatzaninë. Ndonjëherë, gjërat më të parëndësishme mund të ulin pjellorinë dhe sjellin pamundësinë për të mbetur shtatzënë. ... Read More

Pesë arsye pse është më mirë ta pastroni shtëpinë më rrallë

09/11/2019

Sipas statistikave, 94% e njerëzve në botë besojnë se është shumë e rëndësishme të ruani pastërtinë në shtëpinë tuaj.Banorët e Rusisë janë ata që i ... Read More

Në Kosovë gjatë vitit 2018, janë shkurorëzuar 999 çifte

18/08/2019

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar “Statistikat e Shkurorëzimeve në Kosovë 2018”. Të dhënat në këtë publikim janë paraqitur sipas  bazës së grumbullimit ... Read More

Shqiptarët paguhen 2.5 euro për një orë pune, 10 herë më pak sesa evropianët

14/04/2019

Instituti i Statistikave (INSTAT) ka dalë në përfundimin që një orë pune në Shqipëri kushton mesatarisht 2.5 euro ose rreth 3,100 lekë të vjetra. Referuar ... Read More

38 mijë e 345 persona përfituan nga skema për veteranët e luftës vitin e kaluar

03/04/2019

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar “Statistikat e Mirëqenies Sociale” për vitin 2018. Ky publikim ofron të dhëna për numrin e përfituesve nga ... Read More

“Anglia duhet t’i frikësohet më së shumti Kosovës dhe Milot Rashicës”

21/03/2019

Portali i famshëm për grumbullimin e statistikave, whoscored, e ka cilësuar ekipin e Kosovës si skuadrën së cilës duhet t’i frikësohet më së shumti Anglia, ... Read More

Whoscored: Anglia duhet t’i frikësohet më së shumti Kosovës dhe Milot Rashicës

21/03/2019

Portali i famshëm për grumbullimin e statistikave, whoscored, e ka cilësuar ekipin e Kosovës si skuadrën së cilës duhet t’i frikësohet më së shumti Anglia, ... Read More

Gjashtë mënyrat e shpejta për të kuptuar kur dikush ju gënjen në pak sekonda

28/02/2019

Sipas statistikave, ne marrim 90 për qind të informacionit nëse një person është i ndershëm nga gjuha e trupit të tyre Ne analizojmë pozicionin e ... Read More

15 logo të njohura që duken “të njëjta”, cila mendoni se është e vërteta dhe cila e rreme? (Foto)

27/02/2019

Sipas statistikave, një person potencialisht mund të sheh nga 4.000 në 10.000 reklama në ditë. Kjo është arsyeja pse kompanitë në mbarë botën shpenzojnë kaq ... Read More

Kërkohet buxhet i veçantë për viktimat e dhunës në familje

19/01/2019

Vetëm gjatë vitit 2019, sipas statistikave të OSBE-së, del të jenë mbi 400 raste të dhunës në familje, të cilët gjenden në strehimore. Për strehimin ... Read More

Shqipëria po zbrazet prej emigracionit

14/01/2019

Instituti i Statistikave në Shqipëri ka njoftuar se gjatë 11 mujorit të vitit që lamë pas kanë udhëtuar jashtë Shqipërisë 4 milionë e 969 mijë ... Read More

Maqedoni, 8 nga 10 prindër në vend janë të dhunshëm

05/11/2018

5 Nëntor 2018 / 12:38 Sipas statistikave të fundit, 8 nga 10 prindër në vend janë të dhunshëm. Prandaj dikasteret kompetente në bashkëpunimin me BE-në ... Read More