Tag: studimet

Futni arrat në ujë para konsumimit të tyre, përfitimet janë të paimagjinueshme

19/05/2019

Studimet e ndryshme kanë treguar se mënyra më e mirë për të marrë 100% vlerat e tyre ushqyese është duke i futur paraprakisht për 8 ... Read More

Kërkimfalja nuk rrit vetëvlerësimin tonë

13/05/2019

Studimet kanë gjetur se ata të cilët ngurrojnë të kërkojnë falje ndiejnë një sens fuqie të madhe. Të kërkuarit falje, është një gjest i vështirë ... Read More

“Ndotja mendore”, të ndjehesh e ndotur edhe kur je e pastër

09/05/2019

Studimet kanë gjetur se ekziston një numër i madh njerëzish që ndjehen të ndotur edhe kur ata janë fizikisht të pastër Shpesh ky është një ... Read More

A po i bëjnë analgjetikët njerëzit më të pandjeshëm?

15/04/2019

Duke ndjekur studimet e mëparshme, hulumtuesit edhe një herë kanë hulumtuar mbi çështjen se a po ndikon acetaminofeni në psiqikën tonë. Këtë herë, fokusi më ... Read More

Snapchat bëhet TV, vjen me 10 seriale

05/04/2019

Studimet e fundit kanë treguar se në vitin 2019 njerëzit në SHBA do të kalojnë më shumë kohë në smartfonët e tyre sesa para televizionit. ... Read More

Gjumi i tepërt shkakton sëmundje të zemrës dhe e rritë rrezikun e vdekjes

07/12/2018

Studimet e reja sugjerojnë se tejkalimi i sasisë së rekomanduar ditore të gjumit e rritë rrezikun e sëmundjeve të zemrës dhe vdekjes. Hulumtuesit kanë ekzaminuar ... Read More

Si u bë Islanda shteti më i sigurt në botë për turistët?

03/12/2018

Studimet e këtij viti kanë treguar se Islanda është shteti më i sigurt në botë për t’u vizituar – madje për të 11-ën herë me ... Read More

Pse femrat janë të lumtura me meshkuj më pak të bukur?

30/11/2018

Studimet më të reja tregojnë se femrat që janë në lidhje me meshkuj më pak atraktivë janë më të lumtura dhe se lidhjet e tyre ... Read More

Fillon viti i ri akademik 2018-2019 në nivelin master në UBT

19/11/2018

Qindra studentë që përfunduan me sukses studimet themelore, e që janë regjistruar në nivelin master në të gjitha fakultetet në UBT, zyrtarisht kanë nisur vitin ... Read More

A jeni çift “mjeshtër apo katastrofë”? Cilat karakteristika shpëtojnë martesën?

23/09/2018

Zemërgjerësia dhe dashamirësia mund të shpëtojnë martesën ose lidhjen tuaj. Edhe studimet na tregojnë që çdo ditë kemi nevojë për një dozë zemërgjerësie dhe dashamirësie ... Read More

Edhe pse është vetëm 12-vjeç, ndjek studimet në universitetin e mjekësisë

07/08/2018

Carlos Antonio Santamaria nuk është si të gjithë 12-vjeçarët e tjerë. Ai do të nisë së shpejti studimet për fizikë biomjekësore. Ai është studenti më ... Read More

Radikalizmi fetar në Kosovë ka ardhur nga shkollimi i imamëve në vendet arabe

04/08/2018

Shumë imamë dhe teologë nga Kosova kanë kryer studimet në botën islame, kryesisht në vendet arabe, gjë që besohet se ka ndikuar në sjelljen e ... Read More