Tag: Teknologjia

Ja arsyeja se pse duhet të ndalet përdorimi i bluetooth-it

28/08/2019

Teknologjia që ne e marrim si të mirë sot lidh gjithçka: nga telefonat inteligjentë dhe orët, përmes celularit dhe frigoriferit tonë, deri te vibratorët. Megjithatë, ... Read More

Njihuni me Sophian: Roboti që qesh dhe qan ashtu si ju (Video)

01/06/2019

Në ditët e sotme, teknologjia ka avancuar së tepërmi, robotët tanimë mund të performojnë lëvizje të komplikuara me elegancë, praktikojnë lëvizje të sportit “parkour”, madje ... Read More

Teknologjia e fundit: Pajisja që iu mundëson komunikimin në 40 gjuhë të huaja

27/05/2019

Teknologjia e avancuar ‘Translaty’, po ndryshon mënyrën se si njerëzit nga vende të ndryshme komunikojnë me njëri-tjetrin Kjo pajisje ju lejon të komunikoni me pothuajse ... Read More

Thaçi: Ushtria e Kosovës do t’i ketë armët amerikane

05/02/2019

Presidenti Hashim Thaçi ka deklaruar se teknologjia e pajisjet që do t’i përdorin ushtarët e Kosovës do të jenë amerikane. Ai përmes një postimi në ... Read More

VAR ndez kritikat në të gjithë Evropën – nga La Liga në Meksikë, të gjithë kanë ankesa

14/01/2019

Në dy vitet e fundit ka filluar të implementohet teknologjia e njohuri si VAR. Kjo kishte ardhur me qëllim për t’i ndihmuar vendimet e gjyqtarëve, ... Read More

Qualcomm deklaron se 30 telefona të këtij viti do të përdorin procesorin e tyre 5G

08/01/2019

2019 do të jetë viti i 5G, edhe nëse ne nuk do të kemi qasje komerciale në të. Këtë vit teknologjia do të zhvillohet me ... Read More