Tag: Teknologjisë

Bytyqi: Kemi një përqindje të ulët të njohjes së matematikës në shkollat tona

25/05/2019

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Shyqyri Bytyqi duke përmendur rolin e matematikës në shoqëri, ka thënë se ka një përqindje të ulët të njohjes ... Read More

Publikohen datat e mbajtjes së provimit të Maturës Shtetërore

21/05/2019

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Shyqiri Bytyqi ka marrë vendim për caktimin e datave të mbajtjes së provimit të Maturës Shtetërore 2019, në afatin ... Read More

Kush janë vendet që kanë lejuar dhe bllokuar Huawein?

19/05/2019

Vendet të cilat kanë vendosur të ndalojnë përditësimin e pajisjeve dhe teknologjisë së gjigandit Kinez Huawei përbëjnë 1/3 GDP globale sipas një raporti të Bloomberg. ... Read More

San Francisko ndalon përdorimin e teknologjive për njohjen e fytyrës

15/05/2019

Ligjvënësit në San Francisko kanë votuar për të ndaluar përdorimin e teknologjisë për njohjen e fytyrës. Ky është qyteti i parë amerikan që e miraton ... Read More

Kosova dhe Shqipëria drejt unifikimit të sistemit arsimor

14/05/2019

  Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Shyqiri Bytyqi, priti sot në takim një delegacion të përbërë nga anëtarë të Komisionit Parlamentar për Edukim dhe ... Read More

Bytyqi: Mësuese Lindita kishte nisur të japë kontributin e saj me përkushtim në arsimimin e gjeneratave të reja

13/05/2019

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Shyqiri Bytyqi, ka thënë se me pikëllim të thellë ka marrë lajmin për ndarjen nga jeta të mësueses Lindita ... Read More

SBASHK-u ofron kompensim vetëm një javë për orët e humbura

05/05/2019

Më 26 shkurt, Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë e Kosovës (MASHT), kishte marrë vendim për kompensim të orëve të humbura mësimore, gjatë grevës trejavore ... Read More

SBASHK-u: Në Kosovë nuk ka kushte që të mbahet mësimi tërëditor

30/04/2019

Sindikata e Bashkuar e Arsimit ka kundërshtuar idenë e Ministrisë së Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, që në Kosovë të mbahet mësimi tërëditor. Në komunikatën e ... Read More

“Si n’shtëpinë tënde”, nxënësit nga Kosova e Shqipëria sot në Prizren

27/04/2019

Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë në bashkëpunim me Ministrinë e Arsimit, Sportit dhe Rinisë sot organizojnë programin e shkëmbimit të nxënësve mes Kosovës dhe ... Read More

Bytyqi: Tekstet e reja shkollore në fazën përfundimtare

25/04/2019

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë Shyqiri Bytyqi, në një konferencë për media ka thënë se procesi i teksteve shkollore është në fazën finale dhe ... Read More

Bytyqi paraqiti politikat e reja arsimore në Komisionin e Granteve

23/04/2019

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Shyqiri Bytyqi, sot mori pjesë në takimin e Komisionit të Granteve, ku u bë shqyrtimi i propozimit të granteve ... Read More

Ministri e rektorët diskutojnë rreth qasjes në “Erasmus+”

19/04/2019

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Shyqiri Bytyqi, ka takuar rektorët e universiteteve publike dhe kolegjeve private, me të cilët ka diskutuar rreth qasjes në ... Read More