Tag: truri

Kirurgët i largojnë 90% të tumorit në tru, gjatë operacionit pacientja luan me violinë!

19/02/2020

Derisa kirurgët i largojnë një pacientes tumorin e saj nga truri, ajo luan violinë. Dagmar Turner, 53 vjeç, u diagnostikua me një tumor të madh ... Read More

Nuk iu dha asnjë shans për mbijetesë, zgjohet nga koma nëna me trurin e vdekur

02/01/2020

Një nënë është zgjuar mrekullisht nga koma pasi mjekët i thanë se truri i saj kishte vdekur dhe se i duheshin hequr aparaturat që e ... Read More

Çka i ndodhë trupit tuaj nëse nuk pini ujë mjaftueshëm?

18/09/2019

75 për qind e trurit tonë është ujë. Kur dehidratohemi, truri tkurret, por si ndikon kjo në funksionin e tij? Bazuar në disa mostra urine ... Read More

Gjërat që nuk i keni ditur për trurin

01/08/2019

-Materiali I truritQe nga kohët e lashta, truri ka qenë një ndër gjërat më misterioze të kohës. Anatomisti i njohur Galeni, arriti të  zbuloj lëndën ... Read More

Këto janë ushqimet, për të cilat truri juaj ka nevojë

03/07/2019

Sikurse lëkura dhe lukthi, edhe truri ka nevojë për ushqime specifike për t’u “ushqyer”  dhe për të funksionuar në mënyrë efikase.Truri i njeriut mund të ... Read More

Këto tri lule patjetër duhet t’i keni në dhomë

19/06/2019

Sipas studimeve, derisa ndodheni në gjumë truri pushon dhe ka nevojë për ajër cilësor, ndërkaq lulet janë më të mirat kur është fjala për lulet ... Read More

Mënyrat sekrete se si mund të bëheni më të mençur

09/05/2019

Truri është pjesa më e rëndësishme e trupit të njeriut – dhe prapëseprapë shumica e njerëzve nuk i kushtojnë shumë rëndësi këtij organi. Përderisa pasojat ... Read More

Jeni mbipeshë? Cila është mosha që mund të ketë truri juaj tani

01/05/2019

Në një studim të fundit ndërsektorësh, studiuesit analizuan ndikimin e obezitetit në tru dhe zbuluan se truri i njerëzve obezë është 10 herë më i ... Read More

Truri i njeriut funksionon edhe pak minuta pas vdekjes – pra, ne e dimë kur kemi vdekur!

02/04/2019

Shkencëtarët kanë gjetur dëshmi që sugjeron se truri i njeriut funksionin edhe për një kohë të shkurtë pas vdekjes – pra, kjo nënkupton që ne ... Read More

Ky është shkaku pse shihni ëndërra të këqija

31/03/2019

Ekspertët thonë se truri, i cili është i ngarkuar me mendime të rënda të cilat nuk di si t’i përpunojë, ndihmën e gjen në ankthin ... Read More

Si ta kujtoni gjithë atë që keni harruar?

12/02/2019

Të gjithëve na ndodh që truri ndonjëherë dështon, mirëpo me ndihmën e disa trukeve, lehtë mund të përmirësojmë memorien Këto janë gjashtë teknikat të cilat ... Read More

Si e pëson shëndeti juaj nëse ankoheni çdo ditë

16/01/2019

Truri është muskul i mahnitshëm. Jo vetëm se u jep fuqi trupave tonë fizik tërë kohën, si p.sh. u tregon mushkërive kur të marrin frymë ... Read More