Tag: trurit

Shpiket kompjuteri që ju lexon mendjen dhe e kthen në imazh

28/09/2020

Së fundmi është shpikur një kompjuter i ri i cili mund të monitorojë aktivitetin e trurit dhe ta kthejë në imazh atë që përdoruesi po ... Read More

Kjo është sëmundja e rrezikshme që po prek moshat e reja, shkaqet dhe simptomat si dallohet

02/09/2020

Dementia është një sëmundje që prek disa zona të trurit dhe dëmton memorien. Kjo sëmundje zakonisht plak një pjesë të trurit duke e përjashtuar atë ... Read More

Neurologët: Njerëzit me simptoma të butë të koronavirusit po pësojnë çrregullime serioze të trurit

10/07/2020

Mjekët mund të mos vërejnë shenjat e çrregullimeve serioze dhe fat.ale të trurit, që shkaktohen nga koronavirusi, pasi ato shfa.qen te pacientët që kanë pak ... Read More

A mund ta gjeni qenin në këtë foto?

06/07/2020

Shumë njerëz janë të magjepsur nga misteret, gjëegjëzat, ngacm.uesit e trurit dhe enigmat, dhe iluzionet optike duket se janë mënyra optimale për të sfi duar ... Read More

Truri më së miri fuknsionon në këtë kohë

17/06/2020

Studimi i kryer në Universitetin Adelaide, ka treguar se, aftësia e trurit të njeriut për të mësuar dhe mbajtur mend, varet shumë nga koha e ... Read More

Zbulohet sekreti i trurit !

16/06/2020

Zbulohen sekretet e trurit për të njohur fytyrat njerëzore, dhe ‘spiuni’ ka qënë një program i inteligjencës artificiale. Ka qënë shkencëtari Tommaso Poggio i Institutit ... Read More

COVID-19: Si reagon truri gjatë ditëve të izolimit?

25/03/2020

Në situata të paparashikueshme, reagimet e trurit të njeriut janë shumë interesante. Këtë e thonë ekspertët të cilat kanë arritur të identifikojnë reagimet e trurit ... Read More

Një tabletë kundër ngrënies së tepërt? Shkencëtarët bëjnë zbulimin e madh

13/12/2019

Shkencëtarët kanë gjetur një regjion të caktuar të trurit, i cili është i lidhur me ngrënien impulsive,  përkatësisht me ngrënien e tepërt, shkruan Dailymail, transmeton ... Read More

Ata që pinë çaj rregullisht, kanë tru më të shëndetshëm

20/11/2019

Pirësit e rregullt të çajit, kanë sferë më të shëndetshme të trurit krahasuar me ata që nuk e pinë.“Rezultatet tona ofrojnë provat e para të ... Read More

Mungesa e gjumit dobëson shikimin

02/11/2019

Gjumi konsiderohet shumë i rëndësishëm për rigjenerimin e qelizave të trurit, qetësimin e trupit dhe shëndetin e syve.Studiuesit e shumtë shprehen se lodhja e shkaktuar ... Read More

Keni ndjenjën sikur ju ka ndodhur diçka? Shkencëtarët përfundimisht kanë sqaruar përse ndodhë kjo!

20/10/2019

Me bashkëpunim të trurit dhe shqisave, thonë ekspertët, shfaqet ‘deja vu’-jaKjo dukuri shfaqet te rreth 70 për qind të popullatës së përgjithshme. Më së shumti ... Read More

Tensioni i lartë i gjakut nxit humbjen e kujtesës

02/10/2019

Tensioni i gjakut duhet të jetë i ulët. Kështu e kërkon shëndeti i trurit dhe zemrës.Një studim i kohëve të fundit sugjeron se nëse tensioni ... Read More