Tag: urbane

Përse duhet të pini qumësht të ngrohtë para gjumit

11/07/2019

Legjendë urbane apo vërtetë se pirja e një filxhani me qumësht të ngrohtë të ndihmon që të flini gjumë? Shkenca prapa besimit se kjo pije ... Read More

Komunikacioni zhvillohet nëpër rrugë kryesisht të thata

31/03/2019

LAMM informon se intensiteti i komunikacionit në akset rrugore jashtë mjediseve urbane është mesatar. Në vendkalimet e tjera kufitare, në anën e Maqedonisë, nuk ka ... Read More

Plane detaje urbanistike për vetëm një denar?! (video)

19/03/2019

Kompanitë e planifikimit të angazhuara nga Komunat, hartojnë plane të detajuara urbane për vetëm 1 denar dhe atë për pjesët më tërheqëse dhe më të ... Read More

Qytetarët uzurpojnë hapësirat publike në Pejë (Foto)

24/07/2018

Numri i madh i automjeteve dhe mos planifikimi i zgjerimit të lagjeve, në zonat urbane të Pejës po shkakton kaos në komunikacion. Mungesën e parkingjeve, ... Read More

Familja pesënatëshe heq dorë nga jeta urbane për të jetuar në rulotë (Foto)

21/06/2018

Një familje pesë anëtarëshe nga SHBA-të, kanë hequr dorë nga jeta urbane për të jetuar në rulotë që vazhdimisht është në lëvizje. Mary dhe Alex ... Read More