Tag: Ushqimi

Ushqimet që mund të hani pa patur frikë se shtoni në peshë

25/05/2019

Ushqimi është padyshim një nga faktorët kryesore që ndikojnë në shëndetin e gjithsecilit. Nëse keni nisur një dietë të shëndetshme ushqimore, por sërish ndiheni të ... Read More

Më shumë pemë dhe perime, ndërsa më pak yndyrë në ushqim zvogëlojnë rrezikun nga kanceri dhe zgjasin jetën

25/05/2019

Ushqimi i drejtë dhe mënyra e shëndetshme e jetës mund të përmirësojnë dhe të shpëtojnë shëndetin tuaj Ushqimi i pasur me pemë dhe perime dhe ... Read More

Hamburgerët me djathë janë të mirë për shëndetin tuaj

16/05/2019

Është mbrëmja e ditës së premte dhe jeni të uritur, çfarë ushqimi preferoni? Pemët dhe perimet të cilat i kanë ngrënë gjatë tërë javës? Jo, ... Read More

Efektet e glutenit: Përse marrja e vitaminave shtesë është aq e rëndësishëm te të sëmurët me celiakia

10/05/2019

E vetmja terapi e sigurt te rasti i celiakisë është ushqimi pa gluten, përkatësisht ushqimi i cili përbëhet nga artikujt të cilët nuk përmbajnë gluten ... Read More

Frymëmarrja e ngadalshme, bën që të shijoni më shumë ushqimin

09/05/2019

Ushqimi juaj do të shijoj më shumë, po që se merrni frymë qetë dhe ngadalë. Hulumtues nga Pen State dhe Universiteti i Jalës, ka zbuluar ... Read More

Sa janë të sigurta produktet që konsumoni?

26/02/2019

Ushqimi që konsumojmë çdo ditë përcakton shumë gjëra për ne dhe për jetën tonë. Ushqimi luan rol kyç në shëndetin tonë dhe në energjinë që ... Read More

Me ushqim kundër ekzemave te fëmijët. Artikuj të caktuar përkeqësojnë ekzemën te fëmijët

13/02/2019

Nutricionistët këshillojnë se si do të duhej të dukej ushqimi i fëmijës i cili vuan nga ekzema Ekzemat dhe problemet në përgjithësi me lëkurën te ... Read More

Qelizat kanceroze mund të vdesin kur i hani këto pesë ushqime

15/01/2019

Ju e dini sa i rëndësishëm është ushqimi për mirëmbajtjen e shëndetit. Vitaminat dhe mineralet që gjenden në ushqime janë kruciale për funksionimin e duhur ... Read More

Nëse keni dashur zgjidhje për ushqime të shijshme e të sigurta, mësoni ku t’i gjeni në vendin tonë

11/01/2019

Shumë njerëz gabimisht besojnë se ushqimi është vetëm ushqim, mirëpo ata nuk mund të largohen nga e vërteta. Ekziston një ndryshim i madh midis ushqimeve ... Read More

Diku ndalohet ndihma për të pastrehët e diku edhe ushqyerja e peshqve – këto dhe kuriozitete tjera që ndoshta nuk i keni dëgjuar

24/12/2018

Blerja e midhjeve, ushqimi i peshkut dhe mbajtja e letrave të bixhozit, konsiderohen të paligjshme në Tajlandë. Turistët rusë që blenë midhje në një dyqan ... Read More

Çfarë hanë pilotët gjatë fluturimit?

27/11/2018

Të gjithë e dimë që ushqimi në aeroplanë nuk është edhe aq i shijshëm, mirëpo rrallëkush pyet a është mu ai ushqimi i njëjtë me ... Read More

Mishi i dhisë është më i shëndetshëm sesa ai i lopës apo pulës

02/11/2018

Mishi i dhisë është ushqimi bazë në shumë kultura, duke përfshirë atë të Afrikës Veriore, të Lindjes së Mesme dhe atë të kuzhinave Karaibeane. Sipas ... Read More