Tag: ushqimore

Si t’i kuroni gjëndrat tiroide me receta popullore

31/10/2019

Me fjalën metabolizëm shprehet shpejtësia ose frenimi i djegies së sumbstancave ushqimore në inde për të prodhuar energji, si dhe për zhvillimin e organeve të ... Read More

Çfarë i ndodh trupit tuqajnëse nuk konsumoni bukë

07/10/2019

Kohët e fundit, shumë njerëz po ndjekin regjime ushqimore që synojnë eliminimin e karbohidrateve për një kohë të caktuar.Me karbohidrate e kemi fjalën me bukën, ... Read More

Keni bark të fryrë? 6 arsye pse duhet të shkoni menjëherë te mjeku

28/09/2019

10% deri 30% e popullsisë vuan nga fryrja. Problemet me tretjen, menstruacionet, kapsllëku dhe alergjitë ushqimore janë shkaqet më të zakonshme të fryrjes dhe zakonisht ... Read More

Hedh makaronat për të vluar, gruaja “shqyen” sytë nga ajo që del nga uji

31/08/2019

Nuk është e rrallë që në Kosovë e Shqiperi të hasemi me raste të shumta të produkteve ushqimore që kanë kaluar datën e skandencës e ... Read More

Këto produkte i kemi pastruar gabim deri tash!

18/07/2019

Është jashtëzakonisht e rëndësishme të bëhet pastrimi i duhur i produkteve ushqimore, në mënyrë që të shmangen shumë probleme dhe infeksione, të cilat vijnë si ... Read More

Shenjat që ju tregojnë se keni urgjentisht nevojë për vitamina

20/06/2019

Dihet se një dietë e balancuar ushqimore ka shumë efekte pozitive për shëndetin tonë. Në anën tjetër mungesa e konsumimit të ushqimeve që përmbajnë vitamina, ... Read More

Shqipëri, 10 vjet burg për abuzuesit e standardeve të sigurisë ushqimore

02/05/2019

Personat që shkelin sigurinë ushqimore dhe që ndryshojnë afatin e skadimeve e ushqimeve do të dënohen me 10 vjet burg. Kështu theksoi kryeministri i Shqipërisë, ... Read More

Për nder të Pashkëve, Elkos Grup dhe ETC shpërndajnë pako ushqimore (Video)

18/04/2019

Për nderë të festës së pashkëve, rreth 100 pako ushqimore i janë dhënë kishës katolike. Ky veprim u mirëprit, ndërsa  donatorët thanë se tashmë është ... Read More

Alergjitë në pranverë, cilat janë dhe kush rrezikohet më shumë nga to?

12/04/2019

Alergjitë janë të shumëllojshme, duke nisur që nga alergjia ajrore, alergjia ushqimore, dermatitet alergjike, ku futen dermatitet alergjike të kontaktit, që e hasim kryesisht tek ... Read More

Ushqimi pa gluten: Çfarë bën të hani dhe çfarë nuk bën nëse vuani nga celiakia?

30/03/2019

Gluteni përdoret në industri të ndryshme, posaçërisht në industrinë ushqimore. Pa marrë parasysh cilësitë nutritive të tij, konsumimi i zvogëluar i glutenit do të mundë ... Read More

Hudhra është 100 herë më efikase sesa antibiotikët

04/02/2019

Shtimi i hudhrës në shujta, sallata dhe gjëra tjera ushqimore e bën çdo gjë më të shijshme. Por, pavarësisht shijes së mahnitshme (ndonëse një pjesë ... Read More