Tag: Ushtrimi

Gjysmë ore ecje në ditë, zvogëlon rrezikun e diabetit tek meshkujt

05/12/2019

Ushtrimi i moderuar i ndonjë aktiviteti fizik, e zvogëlon rrezikun e zhvillimit të diabetin, shkruan Dailymail, transmeton Express.Tanimë dihet se pasiviteti e rrit rrezikun e ... Read More

Aktivitetet fizike që ju shmangin nga sëmundjet vdekjeprurëse

16/11/2019

Shumë studime janë bërë, duke dëshmuar për benefitet e mëdha, që ushtrimi i aktiviteteve fizike ka për shëndetin tonë.Duke filluar nga reduktimi i shtypjes së ... Read More

Këto janë ushtrimet që ju ndihmojnë të shmangni sëmundjet më vdekjeprurëse

11/11/2019

Shumë studime janë bërë, duke dëshmuar për benefitet e mëdha, që ushtrimi i aktiviteteve fizike ka për shëndetin tonë. Duke filluar nga reduktimi i shtypjes ... Read More

Vrasësit e heshtur të sulmit në zemër: Kaq kohë keni para se të kërcënoheni nga vdekja

21/10/2019

Kur simptomat e një sulmi në zemër ndodhin gradualisht dhe ato nuk vijnë pas një ushtrimi të madh, është e rrallë që një pacient të ... Read More

Ushtrimet fizike mund ta shërojnë këtë sëmundje më mirë se tabletat

15/10/2019

Ushtrimi i ndonjë aktiviteti fizik mund të jetë më efektiv në trajtimin e efekteve anësore të demencës, në krahasim me tabletat, shkruan Dailymail, transmeton Express.Hulumtuesit ... Read More

Në Vushtrri fillon ushtrimi për reduktimin e rrezikut nga fatkeqësitë

19/04/2019

Në fshatin Maxhunaj të Vushtrrisë ka filluar ushtrimi fushor i organizuar nga Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP), në bashkëpunim me Agjensionin për ... Read More

Pamje nga trajnimi i Policisë së Kosovës, Shqipërisë e Maqedonisë Veriore

29/03/2019

Njësitë Speciale të Policisë së Kosovës, kanë qenë pjesë e një ushtrimi të përbashkët policor taktiko-demonstrues me njësitë e Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe ... Read More

Ministria e Punëve të Brendshme mban ushtrim tavoline të simuluar për masat ndaj armëve të shkatërrimit në masë

19/03/2019

Në ambientet e Ministrisë së Punëve të Brendshme (MPB), ka filluar ushtrimi MBUROJA JETËSORE (VITAL SHIELD), Ushtrim Tavoline Pune (UT), testim i mekanizmit reagues në ... Read More

Alergjia ndaj aktiviteteve sportive identifikohet sipas përskuqjes

16/03/2019

Ushtrimi, vrapimi dhe marrja me sport në disa raste mund të jetë shkak i reaksionit të fuqishëm alergjik dhe anafilaksës, e cila shfaqet gjatë aktivitetit ... Read More

Lëndimi i pulpës së pasme dhe si ta shmangim atë

09/01/2019

Ushtrimi i ngritjes “glute-ham” mund të jetë mënyra më e mirë që të shmanget lëndimi i pulpës së pasme të kërdhokullës. Shkencëtarët norvegjezë kanë zbuluar ... Read More