Tag: Vdekjeve

Tetë arsyet se përse shkaktohet sulmi në tru

19/04/2019

Sulmi në tru është shkaktari i pestë i vdekjeve në SHBA, ku 800,000 njerëz pësojnë sulm të tillë çdo vit, gjë e cila i bie ... Read More

Pirja e duhanit i dyfishon shanset për t’u verbëruar

14/03/2019

Pirja e duhanit është një prej shkaktarëve më të mëdhenj të vdekjeve dhe sëmundjeve në botë. Vetëm në Mbretërinë e Bashkuar, çdo vit vdesin 78,000 ... Read More

Shqipëria po shuhet, diferenca mes lindjeve dhe vdekjeve në 2018, më e ulëta nga 1923

05/03/2019

Diferenca ndërmjet lindjeve dhe vdekjeve, ajo që përcakton shtesën natyrore të popullsisë, është duke ngushtuar më shpejtësi vit pas viti duke lajmëruar se shumë shpejt ... Read More

Dietat mesdhetare e reduktojnë rrezikun e sëmundjeve të zemrës

19/02/2019

Sëmundjet kardiovaskulare janë përgjegjëse për më shumë se 30% të numrit total të vdekjeve anë e mbanë botës, dhe çdo vit më shumë e më ... Read More

Gjatë vitit 2017, 32 vetëvrasje dhe 12 vrasje  

29/06/2018

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar “Statistikat e Vdekjeve në Kosovë” për vitin 2017. Në vitin 2017 ishin 9 670 vdekje të raportuara ... Read More