Tag: virus

“COVID-19 nuk është asgjë”, Bill Gates paralajmëron një krizë tjetër më të rëndë që po i afrohet botës

21/08/2020

Bill Gates, miliarderi që parashikoi se bota do të përballet me një virus të rrezikshëm, në një shkrim të publikuar në faqen e tij, një ... Read More

Superliga nën ethet e Covid-19 dhe fazës së fundit

07/06/2020

Covid-19 dhe rregullat e imponuara nga ky virus do të shoqërojnë futbollin shqiptar deri në fund të këtij sezoni të çuditshëm. Protokolli sanitar do të ... Read More

Pandemia e vitit 1918 që mori jetën e 50 milionë njerëzve

29/02/2020

Një virus i përhapur në pothuajse të gjitha vendet e botës në vitin 1918 kishte marr jetën e rreth 50 milionë njerëzve atë botë. Në ... Read More

Krijohet një virus që shëron çdo lloj kanceri

09/11/2019

Shkencëtarët kanë arritur të krijojnë një virus të ri të ‘stilit coëpox’, që mendohet së mund ta shërojë çdo lloj të kancerit.Trajtimi i quajtur CF33, ... Read More

Si ta shmangni gripin në vendin ku punoni

02/09/2019

Gripi është një virus që gjithmonë në sezone të caktuara bëhet shqetësues – për këtë është e rëndësishme që të gjithë punëtorët të marrin masat ... Read More

Gripi i derrave: Shkaktari, simptomat, parandalimi dhe komplikimet

11/02/2019

Në pranverën e vitit 2009, shkencëtarët kishin gjetur një virus gripi të njohur si H1N1. Ky virus është faktikisht kombinim i viruseve nga derrat, zogjtë ... Read More