Tag: vitaminës

Njerëzit me mungesë të vitaminës D rrezikohen nga Covid-19

01/05/2020

Një studim paraprak ka zbuluar të dhëna që tregojnë se nivelet e ulëta të vitaminës D e bëjnë një invidid më të rrezikuar nga Covid-19.Studimi ... Read More

A e dini se vitamina më e rëndësishme për shëndetin mendor është në zorrë

18/12/2019

Bakteret e mira në zorrë prodhojnë pjesën më të madhe të vitaminës B12, për të cilën ka nevojë trupi. Por kjo nuk ndodh në çdo ... Read More

Te meshkujt kjo vitaminë shkakton kancer në mushkëri

08/09/2019

Shtesat e vitaminës B, mund të jenë më të dëmshme se sa që sjellin të mira. Meshkujt që marrin vitaminë B6 dhe B12 për çdo ... Read More

Të mirat që do ju ndodhin nëse vendosni një limon afër shtratit tuaj

02/09/2019

Gjithkush e di se limonët janë të dobishëm për ne për shkak të nivelit të lartë të vitaminës C.Ne e shtojmë këtë pemë në çaj, ... Read More

A dini çfarë ndodh nëse e vendosni një limon afër shtratit tuaj?

02/09/2019

Gjithkush e di se limonët janë të dobishëm për ne për shkak të nivelit të lartë të vitaminës C. Ne e shtojmë këtë pemë në ... Read More

Limoni i bën mirë zemrës

19/08/2019

Limoni përmban një sasi të madhe të vitaminës C, e cila është shumë e dobishme për trupin tonë. Madje sipas ‘Healthline’ në një limon gjenden ... Read More

Vitamina që e parandalon tipin 2 të diabetit

06/08/2019

Një studim i ri ka zbuluar se dozat e larta të vitaminës D për personat para-diabetik mund ta shpejtojnë metabolizmin e glukozës, gjë e cila ... Read More

Nëse gjuha juaj ka këtë ngjyrë – ju mungon vitamina B12 dhe ju kërcënon anemia

21/05/2019

Mungesa e vitaminës B12 në shtigje të gjata mund të shkaktojë probleme serioze shëndetësore Zbulimi i hershëm i mungesës është shumë me rëndësi, aq më ... Read More

Vitamina C mund tё ulё efektin e barnave antikanceroze

16/05/2019

Pёrdorimi i tepërt i vitaminës C mund ta zvogëlojё efektin e barnave tё cilat përdorёn nё terapinë e pengimit tё zhvillimit tё tumorit Hulumtimet kanё ... Read More

Arsyet pse ndiheni vazhdimisht të lodhur

15/05/2019

Simptomat e mungesës së vitaminës D përfshijnë ndjenjën e përgjumjes, dhimbje dhe lodhjes ekstreme. Vitamina D është e rëndësishme për shëndetin e përgjithshëm të trupit, ... Read More

Fëmijët që luajnë jashtë më pak alergjik

14/05/2019

Drita e diellit dhe rrezet UV janë të nevojshme për prodhimin e vitaminës D, ndërsa fëmijët të cilët kalojnë pak kojë jashtë shtëpisë për shkak ... Read More

Kobalt kundër migrenës dhe ankthit

26/02/2019

Kobalti është thelbi i vitaminës B12. Ky anti-anemik mund të lehtësojë migrenën dhe është i dobishëm për të luftuar ankthin. Përse shërben kobalti? Në oligoterapi, ... Read More