Tag: “Zemra

Zbuloni me akull për 20 sekonda nëse keni probleme me zemër

13/12/2019

Zemra e njeriut është aq e fortë, sa mund të rrahë edhe kur është e shkëputur nga trupi ynë. Për këtë arsye dhe shumë të ... Read More

Kuptoje për 30 sekonda nëse ke ose jo probleme me zemrën veç me akull

12/12/2019

Zemra e njeriut është aq e fortë, sa mund të rrahë edhe kur është e shkëputur nga trupi ynë. Për këtë arsye dhe shumë të ... Read More

Mjekët kthejnë në jetë gruan 6.5 orë pasi i ndaloi zemra

05/12/2019

Një grua në Spanjë, temperatura trupore e së cilës ra deri në 20.2 gradë ndërsa zemra i ndaloi për 6.5 orë, u rikthye në jetë ... Read More

Sëmundjet që ju bëjnë të keni ftohtë

22/11/2019

Gjatë stinës së dimrit, organizmi dhe zemra punojnë më shumë për të përballuar të ftohtin.Kjo gjë mund të jetë e rrezikshme për të moshuarit por ... Read More

Disa mënyra për të menaxhuar ankthin

05/11/2019

Ankthi është përgjigja e natyrshme e trupit ndaj stresit. Kur zemra fillon të rrahë më shpejt dhe duart nisin të djersijnë, këto s’janë gjë tjetër ... Read More

Zemra e derrave do transplantohet tek njerëzit brenda tre viteve

19/08/2019

Zemra e derrave mund të përdoret për transplant tek njerëzit brenda tre viteve.Lajmi u dha nga kirurgu Sir Terence English që kreu transpantin e parë ... Read More

10 vjeçarja kineze mbijeton pa zemër për gjashtë ditë rresht

15/07/2019

Një dhjetëvjeçare kineze me disa sëmundje të zemrës mbijetoi pasi zemra e saj pushoi së rrahuri për gjashtë ditë rresht. Mjekët në Shanghai shpëtuan jetën ... Read More

Aritmia, 10 kurat që stabilizojnë rrahjet e zemrës

07/04/2019

Aritmia është një çrregullim i ritmit të rrahjeve të zemrës. Gjatë aritmisë, zemra mund të rrahë shumë shpejt, shumë ngadalë ose me një ritëm të ... Read More

Historia e Shën Valentinit

13/02/2019

Lule, bonbone, zemra të kuqe dhe romancë. Për të gjitha këto është dita e Shën Valentinit, apo jo? Epo, ndoshta jo. Origjina e kësaj feste ... Read More

Përse i duam kamerieret

21/01/2019

Sa tregime të pikëlluara kanë dëgjuar, sa zemra të thyera kanë shëruar me këshilla të thjeshta, mirëpo edhe kanë qenë aty kur është dashur të ... Read More