Tag: zemrës

Sëmundjet e zemrës ndikojnë në shëndetin e trurit

19/06/2019

Pacientët të cilët vuajnë nga ndonjë sëmundje koronare e zemrës janë në rrezik më të lartë për të pasur degradim të aftësive kognitive më vonë, ... Read More

Sa të vjetra janë organet tuaja?

12/06/2019

Deri tani, shkencëtarët kanë menduar se neuronet dhe qelizat e zemrës janë me të vjetrat në trup. Tani disa shkencëtarë të Institutit Salk kanë zbuluar ... Read More

Largojeni yndyrën në gjak, me këto metoda të thjeshta

09/06/2019

Niveli i lartë i yndyrave në gjak rrit rrezikun e sëmundjeve të zemrës dhe rezistencën ndaj insulinës.Nëse niveli i yndyrave është mbi 200 mg/dl atëherë ... Read More

Si ta largoni yndyrën në gjak

05/06/2019

Niveli i lartë i yndyrave në gjak rrit rrezikun e sëmundjeve të zemrës dhe rezistencën ndaj insulinës, po ashtu përbënë pikënisjen e shumë sëmundjeve dhe ... Read More

Kjo pajisje do t’u shpëtojë jetën në rast arresti kardiak

05/06/2019

Një implant i vogël që ngjit bashkë pjesët e zemrës mund të revolucionizojë trajtimin e “pushimit të zemrës”, një kondicion që prek miliona njerëz në ... Read More

E rrallë: Tifozi merr leje nga burgu për ta parë Partizanin kampion

14/05/2019

12:51 | 14 Maj 2019 12:51 | 14 Maj 2019 Dashuria për futbollin dhe, mbi të gjitha, për ekipin e zemrës nuk njeh pengesa. Madje, ... Read More

Ushqimet për një jetë më të gjatë

23/04/2019

Antioksiduesit luftojnë sëmundjet kundër plakjes, të tilla si sëmundjet e zemrës dhe disa lloje të kancerit. Ka ushqime që, nëse i hani ato rregullisht, mund ... Read More

Simptomat e sulmit në zemër: Shtatë shenjat se kur duhet ta thërrisni ambulancën

18/04/2019

Sulmet e zemrës janë emergjencë serioze mjekësore dhe janë vdekjeprurëse.  Zakonisht ndodhin kur zemrës i privohet furnizimi me gjak si pasojë e ndonjë bllokimi. Simptoma ... Read More

Numri i rrahjeve të zemrës dhe vdekja e parakohshme

16/04/2019

Rrahjet e zemrës kur jeni duke pushuar mund të jetë indikator se sa jeni të shëndetshëm. Një hulumtim i ri ka zbuluar se një rritje ... Read More

Ushqimet më të mira për ta ulur shtypjen e gjakut

12/04/2019

Shtypja e lartë e gjakut mund të shpie në sulme të zemrës dhe trurit nëse nuk trajtohet, prandaj është esenciale t’i ndërmerrni hapat e nevojshëm ... Read More

Lloji më i mirë i çajit për ta parandaluar rritjen e sheqerit në gjak

11/04/2019

Tipi 2 i diabetit mund të shpie në komplikime të zemrës, syve, nervave, veshkave dhe këmbëve nëse nuk kontrollohet mirë. Zakonisht përdoren ilaçe në mënyrë ... Read More

Aritmia, 10 kurat që stabilizojnë rrahjet e zemrës

07/04/2019

Aritmia është një çrregullim i ritmit të rrahjeve të zemrës. Gjatë aritmisë, zemra mund të rrahë shumë shpejt, shumë ngadalë ose me një ritëm të ... Read More