Te meshkujt kjo vitaminë shkakton kancer në mushkëri

Te meshkujt kjo vitaminë shkakton kancer në mushkëri

Shtesat e vitaminës B, mund të jenë më të dëmshme se sa që sjellin të mira.

Meshkujt që marrin vitaminë B6 dhe B12 për çdo ditë në periudhë të gjatë kohore rrezikojnë që të preken nga kanceri në mushkëri.

Sipas një studimi rreziku është edhe më i madh, nëse përdoruesi i tyre është edhe duhanpirës.

Është Journal Clinical Oncology që ka bërë këtë studim me 77 mijë pjesëmarrës, mes moshës 50 dhe 76 vjet, e të cilët kanë konsumuar vitaminë B për më tepër se një dekadë.

Si burime individuale, më tepër se multivitamina, vitamina B12 dhe B6 ka dalë se ka shkaktuar rrezikun më të madh deri në 40% të kancerit në mushkëri.

TAGS