Telefonat Samsung më nuk do të prodhohen në Kinë

Telefonat Samsung më nuk do të prodhohen në Kinë

Sipas një raporti të fundit të Reuters që citon Samsung, kompania njoftoi zyrtarisht sot se ka përfunduar aktivitetet e tyre të prodhimit të telefonit në Kinë.

Arsyet e dhëna nga gjigandi korean i referohen “intensifikimit të konkurrencës nga rivalët vendas”.

Samsung fillimisht filloi të shkurtojë prodhimin në qershor në një fabrikë në qytetin jugor të Huizhou, të paraprirë nga një fabrikë tjetër prodhuese e pezulluar në fund të vitit 2018.

Përfundimi i prodhimit të telefonave në Kinë vjen në kontekstin e prodhuesve të tjerë që largohen nga vendi, kryesisht për shkak të rritjes së kostove të punës, ngadalësimit ekonomik dhe, në rastin e kompanive amerikane, për shkak të tarifave të vendosura nga qeveria amerikane.

Raporti përmend që ndërsa Sony gjithashtu do të pushojë së prodhuari në fabrikën e tyre në Pekin, duke u mbështetur vetëm në fabrikën e Tajlandës për të prodhuar telefona të mençur. Kurse Apple nuk ka plan për momentin të bëjë ndonjë ndryshim në Kinë, transmeton Telegrafi.

TAGS