Testi revolucionar që do të shpëtoj shumë fëmijë nga sëmundjet vdekjeprurëse

Testi revolucionar që do të shpëtoj shumë fëmijë nga sëmundjet vdekjeprurëse

Hulumtuesit kanë filluar të krijojnë një test të AND-së, i cili do të bëhet tek foshnjat ende të pa lindura dhe do të parandaloj një numër të lartë të sëmundjeve, shkruan Dailymail, transmeton Gazeta Express.

Në Britaninë e Madhe, një në 260 foshnja zhvillojnë sëmundje serioze, të cilat në kushte normale do të mund të trajtohen përpara moshës 5 vjeçare. Me anë të këtij testi, shkencëtarët besojnë se mund t’i detektojnë shenjat e këtyre sëmundjeve dhe t’i parandalojnë ato të zhvillohen.

Hulumtuesit shpresojnë që me anë të këtij testi edhe sëmundjet e pa shëruara siç është epilepsia dhe fibroza cistike do të mund të parandalohen. /Express

TAGS