Trajtimi i ri që do ofrojë shpresë për pacientët me ekzemë

Hulumtuesit gjetën se terapisë, e cila gjendet në fazat preliminare,  iu deshën një muaj për të arritur efektin pozitiv, transmeton lajmi.net.

Studiuesit tani po planifikojnë të gjykojnë trajtimin e antitrupave – të cilin pacientët e marrin nëpërmjet injektimit – në mbi 300 të sëmurë nga ekzema.

Shkaku rrënjësor i gjendjes, i cili iu ngjallë pacientëve ndjenjën e kruajtjes së lëkurës derisa ajo të marrë ngjyrë të kuqe, ka qenë mistik për dekada me radhë.

Përparimet shkencore vitet e fundit kanë çuar shkencëtarët të qarkullojnë idetë e një kure eventuale – por ajo mbetet tani për tani e pashërueshme.

Kremrat anti-inflamatorë të steroideve janë trajtimi më i zakonshëm. Sidoqoftë, ato janë të fuqishme dhe mund të shkaktojnë efekte anësore të tilla si ndjesia e përzierjes

TAGS