Tri gjërat që duhet t’i arrini në jetë për t’u bërë të rritur

Kur Jeffrey Jensen Arnett kishte filluar hulumtimin si psikolog, ai ua kishte bërë një pyetje të thjeshtë qindra personave: “A ndiheni sikurse jeni të rritur?”

Si 30 e diçka vjeçar, ai kishte pritur që njerëzit të flisnin më shumë për fillimin e karrierës, martesën, blerjen e një shtëpie, etj., transmeton Telegrafi.

Por, nga hulumtimet e shumta ai ka kuptuar se faktikisht njerëzit duhet t’i arrijnë 3 qëllime në jetë në mënyrë që të konsiderohen si të rritur.

Merrni përgjegjësi për vetveten

Kjo nënkupton t’i pranoni pasojat e veprimeve tuaja pa pritur që dikush tjetër, veçanërisht prindërit, t’ju mbrojnë nga ato pasoja.

Marrja e vendimeve të pavarura

Këshilla e dytë ka të bëjë me identitetin personal.

Si për shembull:

– Çfarë edukimi duhet të zgjedh?
– Çfarë oferte të punës duhet ta pranoj?
– Ku duhet të jetoj?
– Me kë duhet të jetojë?
– A dua të kem lidhje apo dua të jem i/e pavaruar?
– A duhet të shpërngulem me të dashurin/ën?
– A duhet të ndahem me të dashurin/ën?

Pra kjo më shumë është një rrugëtim drejt gjetjes së identitetit dhe merr shumë durim.

Pavarësia financiare

Mënyra tjetër më e lehtë për t’u rritur është duke ia “paguar vetes rrugën drejt këtij rrugëtimi”.

Pavarësia financiare është shumë e rëndësishme që të piqeni vërtetë dhe të ndiheni të rritur. /Telegrafi/

TAGS