Ushtrimi më i mirë fizik për largimin e stresit dhe ankthit

Simptomat e stresit dhe shqetësimit i prekin një përqindje të madhe të njerëzve, ku vetëm në Mbretërinë e Bashkuar, sipas të dhënave zyrtare, i prekin 80% të popullatës.

Por, këto simptoma mund të largohen përmes ushtrimeve të ndryshme fizike – të paktën kështu pohojnë ekspertët shëndetësorë, transmeton Telegrafi.

Dr. Hillary ka shpjeguar se llojet e ndryshme të stresit largohen nga lloje të ndryshme të ushtrimeve fizike.

Sipas saj, nëse ndiheni të zemëruar – atëherë provoni të ushtroni boks.

Nëse ndiheni të mërzitur – atëherë provoni diçka më të lehtë, si joga apo pilatet.

Ndonëse jo gjithmonë mund të parandalohet stresi, të paktën mund t’i bëni ballë atij përmes ushtrimeve të lartcekura, ose edhe përmes ushtrimeve të frymëmarrjeve. /Telegrafi/

TAGS