Veshët janë harta e fshehtë e trupit! Ja çfarë zbulojnë për ju…

Veshët janë harta e fshehtë e trupit! Ja çfarë zbulojnë për ju…
Tash esht Koha

Ekziston një marrëdhënie neurologjike midis pikave specifike në trupin tonë dhe organet tona të brendshme.

Vëzhgimi i veshëve mund të na ndihmojë të mësojmë rreth gjendjeve tona ekzistuese shëndetësore dhe madje të parashikojmë probleme të ardhshme shëndetësore.

Më poshtë gjeni disa informacione vërtet interesante rreth veshëve të njeriut që do t’ju ndihmojnë të kuptoni më shumë për veten dhe gjendjen tuaj shëndetësore.

Ata mund të shërbejnë si një identifikim. Kur lindim, veshët tanë janë të formuar plotësisht. Nuk ndryshojnë kur rritemi, edhe pse bula e veshit zbret pak. Kjo i bën ata një mënyrë të shkëlqyeshme për të identifikuar një person, ashtu si gjurmët e gishtërinjve.

Sipas një studimi, veshët ku llapa e veshit është e bashkangjitur (të lidhura direkt në anën e kokës suaj) konsiderohen të jenë recesivë. Në rastin tjetër (kur veshët bien më poshtë se pika e bashkëngjitjes) tregojnë një tipar dominues.

Nëse keni një rrudhë diagonale në llapën e veshit, ju keni shumë të ngjarë të keni sëmundje të arteries koronare.

Nëse veshët tuaj janë në ngjyrë shumë të zbehtë, kjo mund të nënkuptojë që trupi juaj ka një nivel të ulët të vitaminave dhe kalciumit.

Nëse veshët tuaj janë të skuqur, kjo mund të tregojë se keni probleme në veshka.

Nëse veshët tuaj janë një ngjyrë e kuqe e thellë, mund të jetë një tregues i humbjes së kujtesës, dhimbjeve të vazhdueshme të kokës ose problemeve të trurit.

Refleksologjia e veshit është po aq e efektshme sa refleksologjia e dorës ose këmbës për lehtësimin e stresit dhe dhimbjes.

Ka më shumë se 200 pika akupunkture në veshin tonë që lidhen me organe të ndryshme dhe sistemin tonë muskuloskeletal. Duke ushtruar presion në këto pika mund të zgjidhni probleme të ndryshme shëndetësore, fizike dhe emocionale.

Shumica e hartave të veshit e përshkruajnë trupin dhe sistemet e organeve si një fëmijë që s’ka lindur ende në një pozitë fetale.

Një hartë refleksologjike ka shumë pika stimulimi dhe ju mund të mësoni t’i masazhoni ato për të zgjidhur probleme të thjeshta si dhimbje koke. Për probleme të mëdha shëndetësore, është mirë të konsultoheni me një specialist me përvojë të reflexologjisë ose një mjek.

Ju gjithashtu mund të lehtësoni dhimbjet e vogla duke vënë një kapëse në këto pika u përkasin respektivisht:

1. Shpina dhe shpatullat

2. Organet

3. Nyjet

4. Sinuset e hundës dhe fyti

5. Sistemi tretës

6. Koka dhe zemra

Tash esht Koha
TAGS