Vjen një deklaratë nga mjekja kineze, ajo thotë po fshihet një gjë e madhe dhe e keqe për Covid-19

Vjen një deklaratë nga mjekja kineze, ajo thotë po fshihet një gjë e madhe dhe e keqe për Covid-19

Dr Li-Meng Yan është një virologe nga Kina e cila u detyrua të arratiset nga Hong Kongu pasi zbuloi të vërtetën për koronavirusin.

Ajo pretendon se qeveria kineze e fshehu qëllimisht shpërthimin e koronavirusit dhe tregon se Pekini dinte thuajse çdo gjë për përmasat që do merrte virusi por heshti.

Li-Meng Yan beson se studimet dhe informacionet e saj për pandeminë mund t’i shërbejnë njerëzimit për të kaluar gjithçka ndaj edhe vendosi të largohet nga Kina drejt SHBA për të treguar çfarë di edhe pse tani rrezikon mos kthehet më kurrë në Hong Kong pasi dihet fati i njerëzve si ajo në Kinë.

Ajo tregon se është ndër shkencëtaret e para që ka studiuar koronavirusin që më pas u bë i njohur si COVID-19.

Kina ka refuzuar t’i lejojë ekspertë nga jashtë vendit të kryejnë hulumtime në Kinë.

Fakti që autoritetet vendase e mbanin kaq të fshehtë virusin e kuriozoi edhe më shumë dhe e shtyu të kërkonte informata në mënyra të tjera.

Një miku i saj shkencëtar në Qendrën për Kontroll dhe Parandalim së Sëmundjeve në Kinë e kishte mirëinformuan në detaje lidhur me situatën në Wuhan në momentet e para të shpërthimit të pandemisë.

Ai e kishte informuar rreth virusit ngjitës para se autoritetet kineze dhe OBSH të pranoni publikisht ekzistencën e tij dhe ta emëronin pandemia e Covid-19.

Li-Meng Yan mësoi se virusi po përhapej me shpejtësi në Wuhan dhe kur foli me mbikqyrësit e saj në Hong Kong ata e urdhëruan të heshtte dhe të tregohej e kujdesshme.

TAGS