Vjen një lajm i keq për gratë që po pinë duhan

Vjen një lajm i keq për gratë që po pinë duhan

Gratë duhanpirëse rrezikojnë tetë herë më shumë sesa ato që nuk e bëjnë një gjë të tillë të zgjerojnë aortën e barkut.

Ky pohim vjen pas një studimi klinik, i cili thotë se gratë kanë tetë herë më shumë rrezik të pësojnë prishje të aortës, transmeton lajmi.net.

Shoqata Kanadeze e Kirurgëve Vaskularë ka bërë thirrje për një ekzaminim të detyrueshëm me ultrazë të të gjithë meshkujve midis moshës 65 dhe 75-vjeç dhe grave në rrezik pas moshës 65-vjeç.

Një prishje e aortës së barkut, e cila llogaritet si arteria më e madhe në trup, rrezikon edhe jetën e një personi.

TAGS