VMRO: Dhjetëra viza pune në ditë për vendet evropiane

VMRO: Dhjetëra viza pune në ditë për vendet evropiane
Tash esht Koha

Maqedonia po boshatiset, zhduket dhe po vdes. Akuza të tilla drejtoi VMRO DPMNE ndaj Qeverisë mbi ikjen e qytetarëve të vendit në shtetet e Evropës. Deputeti i opozitës maqedonase Vllatko Gjorçev tha se Maqedonisë i ndodh katastrofë demografike si asnjëherë më parë, sepse numri i personave që ikin nga vendi viteve të fundit është më i larti në histori, ndërkaq numri i foshnjave të lindura gjatë muajit Janar të këtij viti ka rënë për rreth 20% krahasuar me periudhën e njejtë të vitit të kaluar.

Kemi të dhëna nga Ambasada e Gjermanisë e cila tregon se në bazë ditore jepen 75 viza, për në Gjermani nuk janë të nevojshme viza, nuk bëhet fjalë për viza udhëtimi, bëhet fjalë për viza që jepen për shpërngulje. Zvicra thotë se në bazë mujore operojnë me 500-700 viza, poashtu dhe në Zvicër nuk janë të nevojshme viza për udhëtim por ato jepen për punë. Kjo d.m.th se vetëm  për në Zvicër 8000 persona ikin brenda një viti. Në Maqedoni po ndodh eksod i pa parë, gjithmonë ka pasur migrim por kjo që po ndodh për momentin është katastrofë demografike, ekonomike e paparë ndonjëherë”-tha Vlatko Gjorçev, VMRO DPMNE.

ALSAT

Loading…

Tash esht Koha
TAGS