Zbulohet diamanti blu më i rrallë në botë

Zbulohet diamanti blu më i rrallë në botë

‘Okavango Blue’, i cili është më shumë se 20 karat, është zbulimi më i madh i diamantit blu të bërë ndonjëherë.

Diamanti tejkalon qartësinë dhe pastërtinë e paraardhësve të tij me famë botërore, i cili është emëruar ‘Hope Diamond’.

Ngjyra blu e ndritshme i atribuohet mineralit të borit, i cili ishte i pranishëm në shkëmbinjtë e oqeaneve kur diamanti u formua rreth 1 deri 3 miliard vjet më parë.

Diamantet blu janë jashtëzakonisht të rralla. Ata përbëjnë rreth 0.02 për qind të diamanteve të gjetura në miniera.

TAGS