Zbulohet në liqenet e Minesotës rosa ‘super-nënë’ me 76 të vegjlit e saj (Video)

Kur fotografi natyralist Brent Cizek bleu një anije të vogël për të udhëtuar në liqenet e Minesotës për të kapur skena intime të kafshëve në habitatin e tyre natyror, ai kurrë nuk do të kishte ëndërruar të ishte dëshmitar i këtyre imazheve; një rosë e rrethuar nga një dyzinë të vegjlish.

Ata ishin aq shumë, saqë i kuriozuar nisi t‘i numëronte, plot 56. Dhe të mendosh se nuk ishin të gjithë.

Ndërsa një ditë më pas u kthye sërish në ujërat e Liqenit Bemidji, ai numëroi prapë të vegjlit e Supernënës, 76. Një rekord i vërtetë.

Fotografitë dhe videoja e Cizek u bënë shpejt virale.

Për Ornitologët që analizuan fotografitë dhe videon, kjo ishte një ngjarje e veçantë, e pa parë ndonjëherë.

Gjithsesi me afrimin e stinës së emigrimit, kjo çerdhe e jashtëzakonshme do të largohet prej këtu por rekordi i “Supernënës” do të mbetet.

Në dekadën e fundit, mjaftë fotografi të Brent Cizek janë botuar në shumë revista ndërkombëtare.

Falë tyre, në vitet 2012, 2014 dhe 2016, ai ka qenë finalist i konkursit “Fotografia e Vitit”, organizuar nga BBC.

TAGS