Zenfone AR nga Asus vjen gjatë verës

Zenfone AR nga Asus vjen gjatë verës

Asus zbuloi Zenfone AR në CES gjatë janar, dhe ne jemi ende duke pritur që pajisja të bëhet e disponueshme. Kjo do të ndodhë dikur në këtë verë.

Por këtu është një surprizë e këndshme: kur lansohet, do të mund të marrësh gjithashtu një Zenfone AR nga Verizon, përveç Asus dhe shitësve të palëve të treta.

Kjo është hera e parë që një shitës amerikan do të shesë një smartphone që është futur me realitetin e shtuar të Tango-së (AR) nga Google.

Zenfone AR është vetëm pajisja e dytë e tillë në ekzistencë – e para është Lenovo Phab2 Pro nga viti i kaluar.

Megjithatë, modeli i parë ishte shumë më i madh, dhe me ekran prej 6.4″ ndoshta nuk do t’i bënte përshtypje konsumatorëve në masë të tregut të Verizon.

Zenfone AR ka një tjetër trik të ri në mëngë të saj në krahasim me Phab2 Pro – ai punon me Tango dhe Daydream, platformën VR të Google.

Informacioni në lidhje me planet e Verizon për Zenfone AR vjen nga konferenca Google IO, gjatë së cilës Johnny Lee, udhëheqësi i Google për Tango, dha lajmin.

Për fat të keq, detajet e çmimeve nuk janë zbuluar ende – presim që Verizon ose Asus të dalin me detaje të reja në javët e ardhshme.